Súlyos botrány már az első BL-napon: Megkéseltek Milánóban egy térdprotézises angol szurkolót

Sokkos állapotban és szúrt sebekkel került egy milánói kórházba az az angol szurkoló, akit a Newcastle United AC Milan elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt támadtak meg az olasz városban.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 19., kedd 18:29
Sokkos állapotban és szúrt sebekkel került egy milánói kórházba az az angol szurkoló, akit a Newcastle United AC Milan elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt támadtak meg az olasz városban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 19., kedd 18:29

Angliában adott ki közleményt a northumbriai rendőrség, miután a jelentések szerint egy szurkolót megkéseltek Milánóban a Newcastle United AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

"Tudomásunk van arról, hogy tegnap este Milánóban súlyosan bántalmaztak egy Newcastle United-szurkolót. Megerősíthetjük, hogy mindenben támogatjuk az olaszországi hatóságok munkáját" - erősítette meg a korábbi híreket a rendőrség.

A beszámolók szerint az incidens hétfőn este történt a Newcastle Bajnokok Ligája-csoportkör nyitómérkőzése előtt, amikor is egy csapat, mintegy 7-8 főnyi maszkos és állítólag macsétákkal is felfegyverkezett férfi támadt a Newcastle-szurkolók egy kisebb csoportjára az olasz város Navigli nevű körzetében. Az 58 éves Eddie McKay a helyi rendőrség szerint szúrt sebeket szenvedett a hátán és a karján, és a földre esett, miközben menekülni próbált - később kórházba is szállították. Az áldozat a fiával és egy barátjával látogatott el a mérkőzésre.

Az 58 éves Newcastle-i lakos állapota stabil, a Sky Sports úgy tudja, hogy McKay már képes felülni az ágyban, és valószínűleg még a mai nap folyamán hazaengedik, hogy kedd este visszarepülhessen az Egyesült Királyságba.

Az angol szurkoló családja Milánóba repült, hogy mellette lehessen. Lánya, Rachel McKay nyilatkozott is:

Az apám állapota stabil, de kissé sokkos állapotban van. Nagyon sajnálja, hogy kihagyja a meccset, de szeretné, ha minden Newcastle-szurkoló vigyázna magára és biztonságban lenne odakint. Nemrég kapott két térdprotézist, ezért elesett, amikor üldözték, és ekkor szurkálták meg. A bátyám jól van, de nagyon megviselte, miután látta, hogy ez történt az édesapánkkal...

Az olasz rendőrség szerint egyelőre nem tudják, hogy a támadásnak köze volt-e a futballhoz vagy más okok miatt történt.

A Milan és a Newcastle 18:45 órától csap össze egymással a pályán.

Olvastad már?
A bombatámadások után betelt a pohár a bíróknál az egyik legmagyarabb külföldi bajnokságban
Sztrájkba kezdtek a játékvezetők Cipruson, miután féltik a saját és családjaik biztonságát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz