Szétszakadt a Barcelona öltözője a Fradi-verés után - sajtóhír

Komoly feszültség keletkezett a Barcelona öltözőjében, amikor a klub a Ferencváros legyőzését követően bejelentette, hogy négy játékosa szerződését is meghosszabbította. Gerard Piqué került elsősorban kereszttűzbe.
Dudás Gábor 2020. október 22., csütörtök 11:35
Komoly feszültség keletkezett a Barcelona öltözőjében, amikor a klub a Ferencváros legyőzését követően bejelentette, hogy négy játékosa szerződését is meghosszabbította. Gerard Piqué került elsősorban kereszttűzbe.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 22., csütörtök 11:35

Mint arról az FTC BL-szereplésével foglalkozó rovatukban beszámoltunk, a Ferencváros elleni 5-1-s Bajnokok Ligája-győzelem után több Barcelona-játékos szerződés-hosszabbítását is bejelentették a katalánoknál: a német Marc-André ter Stegen 2025-ig, a francia Clément Lenglet és a holland Frenkie de Jong pedig 2026-ig írt alá, de a csapatkapitány, Gerard Piqué is új, 2024-ig szóló szerződést kötött csapatával.

A Marca információi szerint a Piquét érintő bejelentés komoly vihart okozott az öltözőben. A Barca ugyanis nemrég úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatti bevétel-kieséseket a futballisták fizetésének legalább 25 százalékos csökkentésével is próbálja egyensúlyozni, ez a döntés azonban a játékosok nemtetszését váltotta ki. A keret tagjai úgy határoztak, hogy addig nem írnak alá új szerződést a klubbal, amíg a klub vissza nem vonja a bércsökkentési tervet, erről pedig levelet is írtak a vezetőségnek, amit a kapitányok - így Gerard Piqué is - szignóztak.

Ehhez képest a világ- és Európa-bajnok védő meghosszabbította eredetileg 2022-ben lejáró kontaktusát, méghozzá úgy, hogy erről nem értesítette a társakat. Emiatt elsősorban rá haragudtak meg többen is az öltözőben, a lap szerint egyfajta árulásként felfogva a bekk döntését, de kijutott a kritikákból a többi hosszabbító játékosnak, és persze a hoppon maradt futballisták háta mögött tárgyaló vezetőségnek is.

Piqué kivásárlási ára egyébként a megújult szerződés szerint 500 millió euró, ugyanakkor annak, hogy 2024-ig a Barcelonában futballozzon feltétele, hogy a 2021/2022-es idénytől meghatározott számú mérkőzésen bevesse őt a vezetőedző.

A Marca szerint kérdés, hogy a Ferencváros legyőzése után kicsit feldobódott keretre milyen hatással lesz ez a történet a szombati, Real Madrid elleni csúcsrangadót megelőzően.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz