"Reménykedtem egy kicsit, de emelt fővel távozom" - könnyek közt jelentette be visszavonulását Agüero

Könnyek között, vastaps kíséretében jelentette be, hogy visszavonul a profi labdarúgástól Sergio Agüero, a Barcelona argentin támadója.
Csakfoci Admin 2021. december 15., szerda 13:16
Könnyek között, vastaps kíséretében jelentette be, hogy visszavonul a profi labdarúgástól Sergio Agüero, a Barcelona argentin támadója.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. december 15., szerda 13:16

Sergio Agüero, a Barcelona 33 éves támadója október végén a Deportivo Alavés elleni bajnokin lett rosszul, mellkasi fájdalmak miatt le kellett cserélni. Az elmúlt időszakban több vizsgálaton is átesett az argentin labdarúgó, aki az orvosi karral történt konzultációk után döntött úgy: felhagy a profi labdarúgással. Az Atlético Madrid és a Manchester City korábbi ikonikus játékosa szerdán sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását.

Az érzelmeivel küzdő Agüero egy percig meg sem tudott szólalni, majd végül könnyeivel küszködve elmondta, hogy abbahagyja a játékot.

- Az orvosok kezében voltam, és azt mondták, a legjobb, ha abbahagyom a futballt. Tíz nappal ezelőtt hoztam meg a döntést. Mindent megtettem annak érdekében, hogy lássam, van-e remény a folytatásra, azonban erre nem sok remény volt. Nagyon büszke vagyok a karrieremre és nagyon boldog vagyok. Mindig is arról álmodtam, hogy futballista legyek, mióta 5 éves koromban először labdába rúgtam, és az volt az álmom, hogy az első csapatban játszhassak. Soha nem gondoltam arra, hogy Európában fogok játszani. Köszönöm az Independientének, ahol a pályafutásom elkezdődött, az Atléticó Madridnak, akik 18 éves koromban felkaroltak, a Manchester City szakembereinek, akik a mai napig tudják, hogyan érzek irántuk, és nagyon jól bántak velem, a Barcelonánál dolgozóknak, Joan Laporta elnök úrnak is, aki felvette velem a kapcsolatot. Tudtam, hogy a világ egyik legjobb klubjához érkezem, ahol nagyon jól bántak velem, és az argentin válogatottnak is köszönök mindent - kezdte Sergio Agüero, aki kapcsolatban az utóbbi időben a róla szóló híreszteléseket sem a klub, sem a játékos menedzsmentje sem kommentálta a mai napig bezárólag.

A sajtóeseményen levetítettek Agüerónak egy videót a legjobb képeiről, megmozdulásairól és néhány emlékezetes góljáról, rekordjairól is.

- Amikor közölték velem, hogy végleg be kell fejeznem, kellett még néhány nap, hogy feldolgozzam. Még reménykedtem egy kicsit, de aztán lenyugodtam és tudtam, hogy ez a jó döntés. Emelt fővel és nagyon boldogan távozom. Most jól érzem magam, de nyilvánvalóan az első két hét nehéz volt, főleg akkor, amikor az első fizikai tesztet elvégeztem a klinikán, az orvosok közölték velem, nagy a valószínűsége annak, hogy nem folytatom.

Sergio Agüero összesen 5 mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben, egyedül a Real Madrid elleni El Clásicón talált be. Pályafutása legnagyobb sikereit a Manchester Cityben érte el, ahol 390 tétmeccsen 260 gólt szerzett és a 2011/12-es idényben az utolsó másodpercben, Queens Park Rangersnek lőtt góljával bajnoki címhez segítette a manchesteri együttest, amit aztán további négy PL-elsőség követett. Az argentin válogatottban 41 gólt szerzett, 2008-ban az olimpián, majd idén nyáron a Copa Américán is aranyérmes lett a csapat tagjaként.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz