Sajtóhír: Budapestre jöhet akár a BL-győztes is - Szuperkupa-döntő lehet a magyar fővárosban

A Sky Italia szerint Budapest egyfajta póthelyszínként nyerheti el az idei Európai Szuperkupa-döntő megrendezését a portugáliai Porto helyett. 
Dudás Gábor 2020. június 12., péntek 8:54
A Sky Italia szerint Budapest egyfajta póthelyszínként nyerheti el az idei Európai Szuperkupa-döntő megrendezését a portugáliai Porto helyett. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 12., péntek 8:54

Mint arról csütörtökön, a koronavírus-helyzettel foglalkozó, állandó rovatunkban beszámoltunk, jövő héten szerdán és csütörtökön (június 17-18.) tartja végrehajtó bizottsági ülését az UEFA, amely ezután jelentheti be döntését például a Bajnokok Ligája és az Európa Liga idényének befejezéséről, illetve a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság és a Nemzetek Ligája küzdelmeinek lebonyolításáról is.

Az olasz Sky Italia úgy tudja, hogy ugyancsak döntés születik majd az idei Európa Szuperkupa-döntő végős dátumáról és helyszínéről is, utóbbi pedig az eredeti kiírással ellentétben mégsem Porto lesz, hanem Budapest.

Az olaszok információi szerint az UEFA azért változtat majd, mert a BL végjátékának, azaz egyfajta nyolcas döntőjének a portugál főváros, Lisszabon ad majd otthont, emiatt viszont a Bajnokok Ligája, illeve az Európa Liga győztesével zajló Szuperkupa-finálét már nem akarják odaadni az ibériai országnak.

Így kerülhet képbe Budapest és a Puskás Aréna, illetve a második olyan nagy nemzetközi kupadöntő (még a 2022-es Európa Liga-finálé előtt, illetve a 2019-es női BL-döntő után), amelynek Magyarország adhat otthont.  Döntés és dátum is a jövő héten várható.

Olvastad már?
Reagált az MLSZ a budapesti Európai Szuperkupa hírére
A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő elmondta, hogy felelőtlenség lenne nyilatkozniuk, amíg nem ismerik az UEFA döntését a szervezés részleteiről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz