Fotó: mlsz.hu

Rossi: "Stankovic lábujjhegyen lépkedett be a Fradiba" - két játékosra hívta fel a Fiorentina figyelmét

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a két csapat stílusáról és a Ferencváros legveszélyesebb labdarúgóiról is beszélt Olaszországban.
Budai László 2023. október 5., csütörtök 14:30
Fotó: mlsz.hu
A magyar válogatott szövetségi kapitánya a két csapat stílusáról és a Ferencváros legveszélyesebb labdarúgóiról is beszélt Olaszországban.
Szerző: Budai László 2023. október 5., csütörtök 14:30

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is beszélt a ma (csütörtök) esti, Fiorentina-Ferencváros EKL-csoportkörös találkozó esélyeiről, és a két csapat stílusáról.

- A Fradi olyan csapat, amely a labdabirtoklást részesíti előnyben, és amely szereti irányítani a játék intenzitását, persze a Fiorentina egyértelműen másmilyen ellenfél, mint amilyennel általában az FTC találkozik. A Violák modern, támadó, presszingelő futballt játszanak, és persze Olaszországban magasabb a játék átlagszínvonala, mint Magyarországon - idézte Rossi Radio FirenzeViolának adott nyilatkozatát a TMW.

A csapat legjobb játékosai közül néhányan sérültek, ilyen például Traoré. Elöl viszont vannak más, nagyon jó minőségű játékosaik, például Varga Barnabás, aki a magyar válogatottnak is tagja, és nagyon jó formában van. De a Fiorentinának középen, Abu Fanira is figyelnie kell majd

- mondta Rossi, majd külön rákérdeztek nála Marquinhosra is.

- Alacsony súlypontú, technikailag remek futballista, aki szintén képes arra, hogy gondokat okozzon - mondta róla az immáron olasz-magyar szakember, aki természetesen Dejan Stankovicra is kitért.

Lábujjhegyen lépkedett be a Fradi életébe, és hagyta, hogy a srácok ugyanúgy folytassák, mint korábban. Most már fokozatosan próbálja beépíteni a futballról alkotott elképzeléseit. Ha igaz, hogy a csapatok az edző tükörképei, akkor mindez néhány meccs múlva még jobban meglátszik majd

- folytatta Rossi, akit a Fradi felállásáról is kérdeztek. - Igen, a taktikai formáció valóban 4-2-3-1, amely 4-3-3-ba fordul át. A Ferencváros tehát eléggé tükörképe a Fiorentinának. Az olasz csapat a favorit, de sosem lehet tudni, hogy mi történik majd a meccsen.

Végezetül a lila-fehérek trénerét, Vincenzo Italianót is méltatta Rossi.

- Bizonyítja, hogy minden dicséretet megérdemel. A proaktív és nem a kiváró focit szereti, bátor és tudja, milyen a modern futball. Persze ahhoz, hogy nyerni tudj, egy jó csapatban kell lenned. Tavaly a Fiorentina két döntőbe is bejutott (az Olasz Kupáéba és az EKL-ébe - a szerk.). Lehet, hogy idén csak egybe fog, de akkor azt megnyeri.

Olvastad már?
Lanzafame: "Rossi a világ bármely csapatát irányíthatná" - exkluzív interjú a Rebrovval való balhéról és Stankovicról
Davide Lanzafame a csakfoci.hu-nak beszélt Marco Rossival kapcsolatos különleges kapcsolatáról, először mesélt nyíltan a Szergej Rebrovval való konfliktusairól, elmondta véleményét Dejan Stankovicról, a Fradiban és a Honvédban töltött időszakáról és szóba került a Fiorentina-Ferencváros EKL-csoportkörös találkozó is. Exkluzív interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz