Fotó: Bournemouth Twitter

Rossi is reagált Kerkez PL-be szerződésére: "Az angol bajnokság jóval fizikálisabb, de ez nem fog neki gondot okozni"

Így látja a magyar válogatott szövetségi kapitánya Kerkez Milos Alkmaarból Bournemouth-ba igazolását.
Budai László 2023. július 20., csütörtök 15:53
Fotó: Bournemouth Twitter
Így látja a magyar válogatott szövetségi kapitánya Kerkez Milos Alkmaarból Bournemouth-ba igazolását.
Szerző: Budai László 2023. július 20., csütörtök 15:53

Szoboszlai Dominik után újabb magyar játékos, ezúttal Kerkez Milos igazolt a Premier League-be, ahol a Bournemouth labdarúgója lesz. A klubváltásról a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elmondta véleményét.

– Ahogy korábban Szoboszlai Dominik esetében, és remélhetőleg hamarosan mások esetében is, ez egy nagy előrelépés a karrierjében – fogalmazott Rossi az mlsz.hu-n. – Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében. Nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb játékossá váljon. Összességében tehát úgy gondolom, hogy újabb játékosunk hozott kitűnő döntést a karrierjével kapcsolatban a mostani átigazolási időszakban. 

Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni.

Olvastad már?
Fradi: Itt az első edző, akit felajánlottak a klubnak Csercseszov utódjaként - sajtóhír
Stanimir Stoilov korábban a Levszki Szófiát, az Asztanát, valamint a bolgár és a kazah válogatottat is irányította. Igaz, Bulgáriában úgy tudják, nem ő a fő esélyes.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz