Rémisztő jelenet: Összeesett a pályán a focista, az ellenfél kapitánya ugrott oda hozzá - videó

A lengyel LKS Lodz spanyol légiósa, Dani Ramirez elájult a pályán a Lech Poznań elleni bajnoki mérkőzésen.
Csakfoci.hu 2024. április 23., kedd 18:09
A lengyel LKS Lodz spanyol légiósa, Dani Ramirez elájult a pályán a Lech Poznań elleni bajnoki mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 23., kedd 18:09

A spanyol Dani Ramirez a szezon kezdete óta a lengyel LKS Lodz alapembere, hét gólt szerzett 30 mérkőzésen az összes sorozatot figyelembe véve.

A Lech Poznan elleni vasárnapi mérkőzésen is a kezdőcsapat tagja volt, de sajnos már az első félidőben el kellett hagynia a pályát, miután hirtelen eszméletét vesztette, anélkül, hogy bárki is a közelében lett volna. Azonnal odaugrott hozzá a vendégek csapatkapitánya, Mikael Ishak, majd megérkezett az orvosi stáb, és a mentők is.

A játékost végül hordágyon vitték le a pályáról, a spanyol futballista pedig közben felemelte a kezét, jelezve, hogy már magánál van. A kórházi vizsgálatok után megerősítetté, hogy szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint maga a probléma.

- Az orvosok szerint az inzulinszintje túl magas volt, és ez okozhatta az ájulást. Remélem, hamarosan visszatér hozzánk. Drukkolunk az egészségéért - nyilatkozta Marcin Matysiak, az LKS edzője. A spanyolt kedden hazaengedték, mivel a vizsgálatok eddig nem mutattak ki komolyabb egészségügyi problémát. A labdarúgó azonban még a teljes eredményekre vár, és valószínűleg szerdán minden orvosi dokumentációt átadnak neki, illetve klubjának.

Az eset kapcsán egy furcsa részletre is felhívták a figyelmet a lengyel sajtóban, nevezetesen hogy a játékosnak a pályán segítő egészségügyi személyzet tagjai rosszul tették fel a nyakgallért, amivel súlyos sérülést is kockáztattak.

A RATMARK nevű magáncég, amely az orvosi támogatásért felelős a stadionban, elnézést kér a gondatlanságért.

"Az orvosi segítségnyújtás során hiba történt, mivel az ortopédiai gallért nem megfelelően tették fel a játékosnak. Ezt az egészségügyi dolgozó emberi hibájának tulajdonítjuk, aki az ájult játékos gyors megsegítése érdekében - és nyilvánvalóan a legjobb szándékkal -, valószínűleg a körülményekből fakadó érzelmek hatására (a mérkőzést 15.000 néző jelenlétében rendezték meg) hibázott. Bár ez nem volt hatással a játékos egészségi állapotára, ennek a szakszerűtlen helyzetnek nem lett volna szabad megtörténnie. A stadion elhagyása után a hibát kijavították, és a játékost mentőautóval a legközelebbi kórházba szállították" - olvasható a közleményben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz