Rebrov először járt a háború sújtotta Ukrajnában: " Örülök, hogy éppen akkor mentem, amikor Kijevet rakétatámadások érték"

A Ferencváros korábbi szakvezetője katonákkal is találkozott, és több mint egy év után láthatta a szüleit is.
Csakfoci.hu 2022. december 16., péntek 17:44
A Ferencváros korábbi szakvezetője katonákkal is találkozott, és több mint egy év után láthatta a szüleit is.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 16., péntek 17:44

Szerhij Rebrov, az Al-Ain vezetőedzője - aki korábban a Dinamo Kijev és a Ferencváros kispadján is ült - novemberben, hosszabb idő után látogatott el hazájába, a háború sújtotta Ukrajnába. A tribuna.com idézte annak kapcsán, miért épp most döntött amellett, hogy ha rövid időre is, de hazatér.

- A látogatásom elsősorban amiatt volt fontos, mert régóta nem jártam Ukrajnában. Lényeges volt, hogy a háború alatt látogassak el hazámba, mert az ukrán néppel vagyok. Ott kellett lennem. Fontos volt számomra, hogy lássam a szüleimet, akikkel több mint egy éve nem találkoztam. Találkoztam a katonáinkkal a kórházban és még sok emberrel, akik részt vesznek hazánk védelmében.

Örülök, hogy éppen akkor mentem el Ukrajnába, amikor Kijevet rakétatámadások érték. Magam is megéreztem személyesen, mi történik otthon. Természetesen nem könnyű senkiknek, aki mindezt átéli. Biztos vagyok benne, hogy túléljük a háborút, és legyőzzük ezt a gonoszságot.

Rebrov azt is elárulta, mit mondott a katonáknak, akikkel egy kórházban is találkozott és ajándékokat is vitt nekik.

- Úgy gondolom, hogy fontos volt számukra a figyelemfelhívás. Mert most már szinte tényleg csak ők vannak Ukrajnában. Ők védik a hazánkat, az akaratunkat. Számomra az volt a legfontosabb, hogy megmutassuk a beléjük vetett bizalmunkat és reményünket. Szerettem volna beszélgetni velük, nagyon fontos volt, hogy feltegyek néhány kérdést. Érdekelt minden, mert ők ott voltak, vannak a frontvonalon. Természetesen megkérdeztem azt is, hogy honnan jöttek. Néhányuknak feleségük és gyermekeik is voltak a közelben. Mindezt nagyon nehéz volt látni és átélni - mondta a tréner, aki a hírek szerint jövőre átveheti az ukrán válogatott irányítását.

Olvastad már?
Gyászol a focivilág: Elhunyt Sinisa Mihajlovic
53 éves korában, leukémiás megbetegedés következtében vesztette életét a játékosként BEK-et, valamint olasz és szerb bajnoki címeket is nyert, edzőként pedig legutóbb a Bologna kispadján ülő Sinisa Mihajlovic.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz