Orbán az Eb-ről: "Magyarországon hatalmas az eufória, focifesztivál elé nézünk" - így bosszantanánk a nagycsapatokat

Orbán szerint Németország nagyon messzire eljuthat az Eb-n Nagelsmannal.
Nyikes Zoltán 2023. december 8., péntek 16:49
Orbán szerint Németország nagyon messzire eljuthat az Eb-n Nagelsmannal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. december 8., péntek 16:49

Még a szeptemberi, Csehország elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést a magyar válogatott védelmének vezére, Willi Orbán, akivel kapcsolatban múlt héten derült ki, hogy idén már nem is léphet pályára, a téli szünetet követően, január 2-tól viszont már számolna vele az RB Leipzig. Ezúttal a hátvéd is megerősítette ezeket a híreket a Leipziger Volkszeitungnak adott interjújában.

– Jó úton haladok, de még nem tartok ott, ahol akarok és ahol kell. Sajnos idén már nem fogok újra játszani, de az a célom, hogy januárban elkezdjem a csapatedzéseket. Vannak sokkal rosszabb dolgok is annál, mint amit néhány hete átéltem, úgyhogy ezt a kihagyást a megfelelő helyre kell tenni: ugyan ez jelenleg nem egy szép történet, de vége lesz hamarosan – válaszolta Orbán.

Orbánt kérdezték az Eb-csoportról, ahol Németország, Skócia és Svájc lesz Magyarország ellenfele.

– Egész Magyarország büszke arra, hogy közvetlenül kvalifikáltunk egy nagy tornára, hatalmas az eufória. Focifesztivál elé nézünk, a csapatszellemünkkel szeretnénk bosszantani a nagyokat, és szeretnénk továbbjutni a csoportból – tekintett előre a nyári tornára a Leipzig játékosa, aki külön kitért a Németország elleni találkozóra. – Számomra Németország még mindig a nagyok között van, az egyéni kvalitások megvannak a csapatban, a pályán és a kispadon is. Nagyon-nagyon sokat gondolok Julian Nagelsmannra. Hihetetlenül nagy és összetett a tudása, és fiatalon szerzett tapasztalatot a legmagasabb szinten. Németország nagyon messzire eljuthat vele az Eb-n.

Orbán még 2019 és 2021 között dolgozott együtt Nagelsmannal az RB Leipzignél. A 36 éves szakembert 2023 szeptemberében nevezték ki szövetségi kapitánynak, Hansi Flick utódjaként, akit a Japán elleni 4-1-es vereség után menesztettek.

Olvastad már?
A korábbi Fradi-kedvenc fia: "Ha nem hinnék benne, már rég befejeztem volna a focit" - interjú az egyenesbe jött karrierről, az NB I gólkirályáról és az Üllői úti rántott húsról
Élete szezonját futja. Fiatalon azt hitte, hogy a Slovanban csinál karriert, de ma már az NB I-be vágyik. Varga Barnabás példája inspirálja, hisz benne, hogy ő is berobbanhat harminchoz közel. Interjú Pinte Patrikkal, a Ferencváros bajnokának, Pinte Attilának fiával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz