Rasszizmus miatt 2030-ig kitiltották a Serie A-csapat vezérszurkolóját

2030. június 30-ig eltiltásban részesült a Hellas Verona ultracsoportjának vezetője. Luca Castellini a Brescia elleni bajnoki után nyilatkozatában rasszista jelzőkkel illette az ellenfél támadóját, Mario Balotellit.
Csakfoci Admin 2019. november 5., kedd 14:04
2030. június 30-ig eltiltásban részesült a Hellas Verona ultracsoportjának vezetője. Luca Castellini a Brescia elleni bajnoki után nyilatkozatában rasszista jelzőkkel illette az ellenfél támadóját, Mario Balotellit.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 5., kedd 14:04

A calcioefinanza.it beszámolója szerint 2030. június 30-ig kitiltotta a stadionból az olasz élvonalbeli Hellas Verona vezérszurkolóját, Luca Castellinit. A döntésről a veronai klub hivatalos közleményben számolt be.

"A Hellas Verona FC kijelenti, hogy eltiltásban részesíti Luca Castellinit, akinek az etikai kódex 6. és 7. cikkében foglalt szabályok alapján a büntetését a tette súlyosságával arányosnak ítéli. Megnyilvánulásai és kommentárjai teljesen ellentétesek a klub etikai alapelveivel és értékeivel" – olvasható a csapat hétfői kommünikéje.

Mint ismert, a vasárnap megrendezett Hellas Verona-Brescia bajnokin a vendégek olasz válogatott támadójának, Mario Balotellinek a második félidő elején lett elege néhány hazai szurkolóból, akik a bőrszínére tettek megjegyzéseket. A csatár levonult a pályáról és csak hosszú percek után, társai és a hazai játékosok unszolására volt hajlandó visszatérni. Hogy aztán gólt is szerezzen a mérkőzésen, amelyet azonban 2-1-re így is elbukott a Brescia.

Az eset kapcsán a veronaiak mentegetőztek, hogy bármilyen rasszista megnyilvánulásokat tettek volna. Ennek ellenére a veronai ultrák vezetője, Luca Castellini kijelentette: tényleg kinéznek maguknak játékosokat, ám ez hozzátartozik az ottani szurkolói kultúrához, majd leszögezte, Balotellit soha nem fogják vérbeli olasz állampolgárnak tekinteni.

– Mi egy öntörvényű szurkolói csoport vagyunk. A kopasz, a hosszú hajú, a déli vagy a színesbőrű játékosokból is viccet csinálunk, de nem politikai vagy rasszista okokból, nálunk csupán ez a megszokás.

Balotelli sohasem lesz igazi olasz, hiába rendelkezik állampolgársággal.

A csapatunkban is van egy negro, aki a vasárnap bajnokin gólt szerzett, és mindenki megünnepelte őt közülünk. Probléma, ha valakit negrónak nevezek? Eljönnek értem emiatt? – tette fel a költői kérdést Luca Castellini.

Olvastad már?
Botrány a Serie A-ban: Balotelli levonult a pályáról, aztán gólt lőtt - videó
A Brescia olasz válogatott támadójának, Mario Balotellinek a második félidő elején lett elege a Verona szurkolóiból, akik a bőrszínére tettek megjegyzéseket. A csatár levonult a pályáról és csak hosszú percek után, társai és a hazai játékosok unszolására volt hajlandó visszatérni. Hogy aztán gólt is szerezzen a mérkőzésen, amelyet azonban 2-1-re így is elbukott a Brescia. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz