Nyelvvizsgabotrányba keveredett Luis Suárez és a Juventus - így akarják leigazolni

Szeptemberben sikeresen letette az olasz nyelvvizsgát Luis Suárez, aki így nem növelné a megengedett EU-n kívüli kvótát a torinóiaknál, de a hírek szerint nem minden tiszta az oklevél körül.
Nyikes Zoltán 2020. december 4., péntek 17:55
Szeptemberben sikeresen letette az olasz nyelvvizsgát Luis Suárez, aki így nem növelné a megengedett EU-n kívüli kvótát a torinóiaknál, de a hírek szerint nem minden tiszta az oklevél körül.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 4., péntek 17:55

Raffaele Cantone olasz legfőbb ügyész szerint a Juventus labdarúgócsapata is segített Luis Suárez szeptemberi nyelvvizsgájánál, amelynek kapcsán egyetemi tisztségviselőket függesztettek fel. A nyelvvizsga az uruguayi játékos honosításához kell - felesége olasz származású -, ami a Juventusnak azért áll érdekében, mert szeretné szerződtetni a támadót, aki így nem számítana az Európai Unión kívülinek, és a megengedett kvótaszámot nem növelné.

Szeptemberben Luis Suárez sikeresen letette a vizsgát egy perugiai egyetemen, de azt követően nem sokkal az olasz sajtóban már felvetődött a gyanú, hogy kedvezményes eljárásban részesült. A vizsgáztató a teszt után közölte, hogy a Suárez 15 perc alatt megszerezte az állampolgársághoz szükséges középfokú B1-es képesítést, mivel csak a vizsga szóbeli részét tette le. Cantone közölte,

a nyelvvizsga tesztjének tartalmát előzetesen eljuttatták Luis Suárezhez, míg vizsgájának eredményét és annak pontszámát is előre meghatározták, hogy megfeleljenek a Juventus kívánságának.

Hozzátette, a torinói együttes még a legmagasabb intézményi szinteken is tett lépéseket annak érdekében, hogy Suárez állampolgársági ügyét felgyorsítsák. Az ügyész kiemelte, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az egyetemhez nem tartozó személyek követhettek-e el bűncselekményt az ügyben. A Juventus egyelőre nem kommentálta a hírt, míg az egyetem - ahol négy tisztségviselőt nyolc hónapra felfüggesztettek - tagadta a jogsértést.

A 33 éves Luis Suárez a nyáron hat év után hagyta el a Barcelonát, majd 2022 nyaráig aláírt az Atlético Madridhoz, közben a Juventus egy évre kölcsönvette középcsatárnak a 28 éves Álvaro Moratát az Atléticótól. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz