"Nincs Nagy Ádám, nincs party" - nélküle nem megy az olasz lapok szerint

A magyar játékos hiányában látták a Bologna vereségének okát.
Mokány Lajos 2016. november 1., kedd 8:06
A magyar játékos hiányában látták a Bologna vereségének okát.
Szerző: Mokány Lajos 2016. november 1., kedd 8:06

Az Il Tiro Magazine frappáns felütéssel kezdi a játékos hiányáról szóló elemzését: No Nagy, No Party - így szól az ismert internetes szállóige átírt változata. A lap szerint egyértelmű taktikai hiba volt a magyar játékos kihagyása a Fiorentina elleni vesztes (0-1) meccsről. Ezt hosszabb cikkel is alátámasztja az El Tiro, amely kiemelte, hogy a csapat védekezése sem volt az igazi a mérkőzésen, az ellenfélnél Josip Ilicic ugyanis a megszokottnál jobban élt a középpályán, ami aligha véletlen.
"Nagy technikailag érettebb ezúttal bevetett riválisánál, nem véletlenül szilárdabb, masszívabb a Bologna játéka, amikor ő a pályán van, sokkal inkább egyensúlyban van a csapat középpályás játéka" - írta a lap.

A magyar játékos helyén egyébként ezúttal Erick Pulgar kezdett, akit szintén dicsértek, kiemelve, hogy mennyit futott és tett a csapatért, viszont ezzel együtt sem tett eleget hozzá a Bologna játékához, mezőnyben eléggé haszontalan volt, sem védekezésen, sem támadásban nem adta meg azt a szükséges pluszt, ami Nagytól általában megszokott.

A Bologna News nem ilyen részletesen elemezte Nagy játékának hiányát, de annak külön cikket szentelt, hogy a tények és a számok azt mutatják, a csapat két leggyengébb meccse az volt, amikor Nagy Ádám nem volt ott a pályán. A Torino és a Fiorentina elleni mérkőzéseket emeli ki az írás, hozzátéve, hogy akkor is szembetűnő a csapat játékában a különbség, amikor nem kezdőként, hanem "csak" a kispadról vetik be a fiatal magyart.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz