Légiósok: Magyar kapust igazolt az AS Roma - hivatalos

Az AS Roma hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette Megyeri Gábort, a Honvéd 17 éves kapusát. Sikeres együttműködés esetén pedig érvényesítheti a kivásárlási opcióját a római együttes.
Csakfoci Admin 2020. október 15., csütörtök 18:03
Az AS Roma hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette Megyeri Gábort, a Honvéd 17 éves kapusát. Sikeres együttműködés esetén pedig érvényesítheti a kivásárlási opcióját a római együttes.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 15., csütörtök 18:03

Szeptember végén olasz sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, hogy Megyeri Gábor személyében fiatal kapus tehetséget igazolhat az AS Roma csapata. A Corriere dello Sport akkor 20 ezer eurós (mintegy 7,5 millió forintos) átigazolási díjról, illetve kompenzációról írt a fiatal kapus klubváltása kapcsán, és hozzátette, a Roma a szintén érdeklődő Fiorentina elől szerezheti meg a 190 centiméter magas játékost.

Megyeri szerződtetését az AS Roma a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be.

A klub közleménye szerint a magyar utánpótlás-válogatott kapus első körben a Primavera-csapatnál kap lehetőséget a bizonyításra.

- Amikor először szóba került a lehetőség, akkor nagyon fel sem fogtam még, hogy ez valós lehet, akkor kezdett el tudatosulni bennem, amikor szóltak, hogy utaznom kell, illetve, amikor kint voltam a csapatnál. Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt. Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem. Két hetet töltöttem kint, az első héten a Fiorentinánál voltam, míg a második héten a Románál készültem, részükről is komolyabb az érdeklődés, Magyarországon is voltak, hogy megnézzenek. A tervek szerint az első csapattal edzek majd és a Primavera-együttesben fogok védeni, egy évre vettek kölcsön, de ha jól teljesítek, akkor hosszabb távú is lehet a közös munka - mondta a honvedfc.hu-nak Megyeri Gábor, akinek 2021. június 30-ig szól a római kölcsönszerződése.

- Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy az egy év után is számítsanak rám. A következő egy évben nem lesz más feladatom, minthogy minden nap azért dolgozzak, hogy bizonyítsak, hogy megmutassam, ezen a szinten is megállom a helyem. Mindenképpen szeretnék kint maradni, akár a felnőttcsapatnál, egyelőre harmadik számú kapusaként, vagy éppen kölcsönben tovább fejlődni egy kisebb olasz együttesben, meglátjuk, mit hoz a jövő. Rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért! - hangsúlyozta Megyeri Gábor.

Hozzátette, az előző szezonban a felnőttcsapat Vlada Avramov kapusedző mellett már belekóstolhatott az olasz kapusiskolába, Rómában pedig tovább mehet ezen az úton és egy új stílust sajátíthat el.

- Nem tudom, hogy más klubon keresztül is eljutottam volna a Romába, de a Honvédtól ez sikerült, a fejlődésem mellett ez is bizonyítja, hogy jó választás volt Kispestre igazolni.

A jelenleg 17 éves Megyeri Gábor 2016 nyarán lett a Magyar Futball Akadémia növendéke (Békéscsabáról érkezve) majd az idei év elején profi szerződést kapott a kispestiektől az utánpótlás-válogatott hálóőr, aki a téli törökországi edzőtáborban, edzőmeccsen már a felnőttek között is bemutatkozott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz