Nemzetek Ligája: Elátkozott Horvátország, 11-esekkel dőlt el a döntő - videó

Spanyolország nyerte a Nemzetek Ligája harmadik kiírását, miután a vasárnapi, rotterdami döntőben 11-esekkel felülmúlta a horvát válogatottat. 
Csakfoci.hu 2023. június 18., vasárnap 23:30
Spanyolország nyerte a Nemzetek Ligája harmadik kiírását, miután a vasárnapi, rotterdami döntőben 11-esekkel felülmúlta a horvát válogatottat. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 18., vasárnap 23:30

A legutóbbi két vb-n ezüst-, majd bronzérmet nyert Horvátország közel járt ahhoz, hogy megnyerje első nagy tornáját, de a büntetőpárbajban Unai Simon két lövést is hárított, ezzel tornagyőzelemhez segítette a spanyol csapatot.

A sorozat négyes döntőjének rotterdami fináléjában látványosan játszott egymással a két csapat, ugyanakkor egyetlen gól sem született a több mint 120 percben, így jöhettek a 11-esek.

Az első kilenc rúgó közül csak Lovro Majer hibázott, így Aymeric Laporte eldönthette volna a párharcot, de a kapufára lőtt. A hatodik párban a horvátok részéről Bruno Petkovic is rontott, majd érkezett Dani Carvajal, aki hanyagul középre emelt, megszerezve ezzel a végső sikert a spanyoloknak.

A spanyolok történetük során először diadalmaskodtak a sorozatban. (MTI / csakfoci.hu)

Nemzetek Ligája, döntő:

Horvátország - Spanyolország 0-0 - 11-esekkel: 4-5

A bronzmeccsen:

Hollandia - Olaszország 2-3

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz