"Csak élvezni akartam a játékot" - Szalai egy góllövési mutatóban TOP3-as a Bundesligában

Az ismét duplázó Szalai Ádámnak volt a legtöbb sikeres csele a Hoffenheim-Mönchenglabdach meccsen, lövéseiből pedig mindig gól lett. 
Budai László 2017. április 16., vasárnap 8:13
Az ismét duplázó Szalai Ádámnak volt a legtöbb sikeres csele a Hoffenheim-Mönchenglabdach meccsen, lövéseiből pedig mindig gól lett. 
Szerző: Budai László 2017. április 16., vasárnap 8:13

Fantasztikus mérkőzést játszott szombat délután a Hoffenheim és a Mönchenglabdach. Mindkét együttes rendkívül nyílt támadójátékot mutatott be, így nem is csoda, hogy nyolcgólos őrület lett az összecsapásból. A Hoffenheim egyik hőse az első 24 percben duplázó Szalai Ádám volt. Az Opta is felhívta rá a figyelmet, hogy Szalainak 2017-ben ez már a harmadik duplája volt.

- Tényleg nem az első alkalom, hogy sikerül két gólt szereznem – mondta Szalai Ádám a lefújás után. - Ha megkapom az esélyt, akkor csak élvezni akarom a játékot, ez az, amiért futballozunk. Hamar kétgólos előnybe kerültünk, de aztán 2-2 lett az állás, ez nem mondható túl optimálisnak. Ezt sosem könnyű fejben feldolgozni, de nagyon jól kezeltük a helyzetet. Örülök, hogy egy játékban ennyire erős együttest sikerült legyőznünk. A szünetben azt mondta az edzőnk, hogy vigyünk érzelmet a pályára, játszunk úgy, ahogyan eddig, és akkor eldöntjük a meccset. Remek érzés, hogy tényleg így lett.

Szalai a játékosok statisztikájával és értékelésével foglalkozó WhoScored-nál is kitűnő értékelést kapott: 8,9-et a 10-es skálán, ez - holtversenyben csapattársával, a szintén duplázó Kerem Demirbayjal – a mezőny legjobb pontszáma.

 

Szalainak 32 labdaérintése volt a meccsen, 17-szer passzolt, 58,8 százalékos pontossággal. Rendkívül hatékony volt, hiszen kétszer vállalkozott lövésre, mindkétszer kaput talált, sőt, mindkettőből gólt lett. Emellett volt egy kulcspassza és négy sikeres csele is – utóbbi mutatóban, holtversenyben két csapattársával szintén a legjobb volt a mezőnyben.

Szalai egy másik mutatóban az egész Bundesligából kiemelkedik ebben a szezonban. Neki a harmadik legjobb a perc/gól mutatója. A magyar csatár 519 perc játékidő alatt tart hét gólnál, azaz 74 percenként veszi be az ellenfelek kapuját. Csak ketten előzik meg, de egyikük – Denys Olynyk – mindössze egyszer volt eredményes, míg a listát vezető Joel Pohjanpalo is csak négyszer (143 perc alatt).

Láttad már? Nézd meg Szalai dupláját - kattints

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz