Kirúgták Gulácsiék edzőjét - hivatalos

Az RB Leipzig vezetősége megvált Jesse Marsch vezetőedzőtől az Union Berlin elleni vereség után. A csapatot egyelőre Achim Beierlozer, a korábbi másodedző irányítja.
Privacsek András 2021. december 5., vasárnap 11:42
Az RB Leipzig vezetősége megvált Jesse Marsch vezetőedzőtől az Union Berlin elleni vereség után. A csapatot egyelőre Achim Beierlozer, a korábbi másodedző irányítja.
Szerző: Privacsek András 2021. december 5., vasárnap 11:42

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Leipzig az idei szezonban csalódást keltően szerepel. A Bajnokok Ligájában már biztosan nem jut a legjobb 16 közé, a Bundesligában pedig 14 forduló után csak a 11. helyen áll, így elkerülhetetlen volt az edzőváltás.

A váltás után Oliver Mintzlaff, a klub igazgatója így nyilatkozott:

- Nem volt könnyű elválnunk Jesse Marschtól, mert emberként és edzőként is nagyra tartom. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltük, így ez a lépés elkerülhetetlen volt. Az általunk remélt fejlődés és a szezonban kitűzött céljaink eléréséhez szükséges eredmények nem valósultak meg. Szeretnék köszönetet mondani Jesse Marsch-nak az általa végzett munkájáért, és minden jót kívánok neki.

A távozó edző így búcsúzott.

- Nagyon hálás vagyok, hogy a Red Bull család tagja lehettem, és hogy megadatott nekem ez a lehetőség. Végig abban reménykedtem, hogy a zaklatott szezonkezdet és az hullámzó teljesítmények után stabilabbá válunk, de sajnos nem sikerült. Csak a jóra gondolok, és azt kívánom a klubnak, a csapatnak és minden szurkolónak, hogy az RB Leipzig gyorsan visszataláljon a régi útra. Biztos vagyok benne, hogy a klub eléri céljait.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz