"Óriási disznóság, amit a személye körül műveltek" - ezért romolhatott meg Beckenbauer egészségi állapota

Egyre aggasztóbb hírek látnak napvilágot az utánozhatatlanul elegáns játékosa miatt Császárként emlegetett Franz Beckenbauerről. A 72 éves klasszis teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.
Csakfoci Admin 2017. december 20., szerda 14:14
Egyre aggasztóbb hírek látnak napvilágot az utánozhatatlanul elegáns játékosa miatt Császárként emlegetett Franz Beckenbauerről. A 72 éves klasszis teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. december 20., szerda 14:14

A világ- és Európa-bajnok játékos nem a legjobb időszakát éli: két évvel ezelőtt hosszan tartó betegség után 46. életévében elhunyt a fia, Stephan. Tavaly ősszel előre betervezett koszorúérműtéten esett át.

A legendás labdarúgó élete széthullott, mivel belekeveredett a 2006-os németországi vb-rendezéssel kapcsolatos korrupciós botrányba. A nyomozás során kiderült, hogy a Dél-afrikai Labdarúgó-szövetség egy gibraltári off-shore cégen keresztül 1,7 millió eurót fizetett Beckenbauernek és a bizalmasainak, majd közvetlenül utalta a nekik járó összeget. A klasszis a történtek után sokáig hallgatott, de megtörte a csendet és tagadta, hogy vesztegetéssel nyerték volna el a 2006-os foci-vb rendezési jogát.

A sorra záporozó események annyira megviselték Beckenbauert, hogy teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és a barátai is aggódnak érte. Kiváltképp a Bayern München elnöke, Uli Hoeness, aki egy bajor szurkolói egyesület karácsonyi találkozóján szólalt meg ezügyben.

Franz a súlyos szívműtétje után jelenleg Bad Wiessee-ben lábadozik. Az operáció után nem volt jól, de mára egy kicsit összeszedte magát. Bízom abban, hogy bizonyos emberek a médiából békén hagyják. Óriási disznóság, amit a személye körül műveltek. Ez a sok stressz, a történtek a magánéletében és a vb-botránnyal kapcsolatban, természetesen megviselték.

– idézi a Bild az ARD televízió új dokumentumfilmjéből a 65 éves vezető szavait.

A bajorok közül a klub másik legendás futballistája, és korábban a magyar válogatottat is szövetségi kapitányként irányító Lothar Matthäus is aggódik érte. A 150-szeres német válogatott játékos alig pár hete találkozott vele személyesen.

Nem néz ki már olyan frissnek, mint korábban – mondta Matthäus.

Mellette a svájci riporter, Marcel Reif is hasonlóan érez.

Nagyon aggódom érte. Egy ember, aki ennyire a nyilvánosság előtt élt, mint Franz Beckenbauer, most saját akaratából teljesen eltűnt a nyilvánosság elől – árulta el Relf.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz