Fotó: www.bild.de/SvenSimon

Légiósok: "Szorgalmas volt, mindig kiadta magából a maximumot" – Szalait dicsérte korábbi edzője

Julian Nagelsmann és Szalai Ádám korábban a Hoffenheimnél egy célért küzdött, a Bundesliga következő fordulójában ezúttal ellenfélként találkoznak egymással.
Nyikes Zoltán 2019. november 1., péntek 15:38
Fotó: www.bild.de/SvenSimon
Julian Nagelsmann és Szalai Ádám korábban a Hoffenheimnél egy célért küzdött, a Bundesliga következő fordulójában ezúttal ellenfélként találkoznak egymással.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 1., péntek 15:38

2016 februárjától 2019 nyaráig volt Szalai Ádám vezetőedzője a Hoffenheimnél Julian Nagelsmann, az előző átigazolási szezonban azonban mindkettejük karrierjében változás következett be: a német vezetőedző jelenleg az RB Leipzig kispadján dolgozik, míg a magyar támadó a Mainznál próbál hétről hétre segíteni csapatának.

A Bundesliga következő fordulójában pedig éppen a Rajna-partiakat fogadják a lipcseiek, így Nagelsmann és Szalai ezúttal ellenfélként fog találkozni. Ennek apropóján szólaltatta meg a Bild az 59-szeres válogatott magyar csatárt és a 32 éves vezetőedzőt.

– Különösen örülök, hogy újra találkozhatok vele, ő egy nagyszerű fickó, akinek nem mindig volt könnyű dolga Hoffenheimben, de nekem mindig lendületet tudott adni. Mindig nagyon pozitív és szorgalmas volt az edzéseken, mindig kiadta magából a maximumot, sosem engedett ki. Ádám a labdarúgáson kívül is egy érdekes srác, sok mindennel foglalkozik, cégei vannak, előrelátóan gondolkodik – nyilatkozta Nagelsmann korábbi játékosáról.

– Szuper éveket töltöttünk együtt Julian Nagelsmann-nal, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is szerepeltünk, játékosként és emberileg is sokat adott nekem – mondta a magyar támadó.

A Bildnek megszólalt Szalai jelenlegi edzője, Sandro Schwarz is, aki elmondta, egyáltalán nem biztos még, hogy a magyar csatár a kezdőcsapatban kap helyet, hiszen nem az fogja meghatározni a döntését, hogy a játékos a korábbi trénere ellen lép pályára.

– Szalai és Robin Quaison is jól játszott a Köln ellen, egyelőre még nyitott a kérdés, hogyan állunk fel Lipcsében – mondta Schwarz.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz