Légiósok: Szalaira ismét számítanak a Mainz első csapatánál - hivatalos

Megoldódni látszik a magyar támadó ügye, aki az előző hetekben csak az U23-as csapat edzéseit látogathatta.
Nyikes Zoltán 2020. október 5., hétfő 14:11
Megoldódni látszik a magyar támadó ügye, aki az előző hetekben csak az U23-as csapat edzéseit látogathatta.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 5., hétfő 14:11

A válogatott labdarúgó-mérkőzések után újra együtt edzhet majd mainzi csapattársaival Szalai Ádám, akit két héttel ezelőtt sportszakmai indokkal kitettek az együttes keretéből. A 32 éves csatár ügyében az hozta meg a fordulatot, hogy a Bundesligában utolsó előtti helyen álló klub vezérigazgatója, sportigazgatója, valamint Szalai ügynöke az elmúlt két hétben napi szinten tárgyalt a kialakult helyzetről. A feleknek a mainzi munkaügyi bíróságon sem kell megjelenniük csütörtökön, miután megegyezés született közöttük.

"Az elmúlt két hétben történtek mindannyiunkat megviseltek, és különösképpen károsak voltak a Mainzra nézve. Ezért fontos volt, hogy a nézeteltéréseinket időben tisztázzuk, a problémákra megoldást keressünk és elkerüljük a jogi vitát" - mondta hétfőn Rouven Schröder sportigazgató, aki szerint egyelőre megoldódott az ügy.

Szalait Achim Beierlorzer vezetőedző arról tájékoztatta két héttel ezelőtt, hogy nem számít rá a folytatásban, erre reagálva a csapat tagjai sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt az edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni a magyar játékossal. Az edzőt néhány nappal később menesztették, helyét ideiglenes megbízatással Jan-Moritz Lichte vette át.

A Bild című német napilap arról írt, hogy a támadó elküldésének hátterében nem állt sportszakmai ok. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek. Oliver Fischer, a csatár ügynöke az ügy kirobbanása után úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

"Készen állok arra, hogy magam mögött hagyjam a történteket, és mindent megtegyek azért, hogy jobb eredményeket érjünk el" - nyilatkozta most Szalai, aki tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz