Hivatalos: Dárdai visszatért a Hertha kispadjára - 1,5 évre véglegesítették

A Hertha BSC hétfőn hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dárdai Pál veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt.
Csakfoci Admin 2021. január 25., hétfő 14:58
A Hertha BSC hétfőn hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dárdai Pál veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. január 25., hétfő 14:58

Amint arról korábban német sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, hétfőn hivatalossá vált: Dárdai Pál vette át a német élvonalbeli Hertha BSC vezetőedzői posztját.

A berliniek hivatalos honlapja szerint a 44 éves magyar szakember a 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá a klubbal.

Munkáját Petry Zsolt kapusedzőként, a német Andreas "Zecke" Neuendorf és a szerb Admir Hamzagic segédezőként segítik, akik korábban már dolgoztak együtt Dárdaival.

- Nagy örömömre szolgál, hogy újra együtt dolgozhatunk Dárdai Pállal, aki már korábban bizonyította, hogy a Hertha BSC-t emberpróbáló helyzetben tudta stabilizálni a csapatot. Mindenkit ismer a klubnál, nincs szüksége arra, hogy hamar megszokja a közeget. Pál a Hertháért él és meg vagyunk győződve róla, hogy a tiszta stílusával megadja a csapatnak a szükséges lendületet - mondta a herthabsc.de-nek Carsten Schmidt ügyvezető utalva arra is, hogy Dárdai klubcsúcsot jelentő 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.

$1

Mint ismert, a berliniektől távozott a sportigazgató, Michael Preetz, és úgy tudjuk,

felmerült annak a lehetősége, hogy Dárdai Pál fogja betölteni ezt a posztot, ő maga is gondolkodott ebben, testhez állóbbnak érezte volna, de végül az edzői posztra tér vissza, hogy segítsen.

Dárdai 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. Akkor bennmaradt az együttessel az élvonalban, majd európai kupaindulást jelentő helyen végzett vele.

A Hertha a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló 1. FC Kölnt, ezután vasárnap az egyesület irányítói menesztették Bruno Labbadiát.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz