Fotó: 90min.de

Hertha: "Dárdai leváltása hibának bizonyult" - brutális össztűz alá került a magyar edzőt is kirúgó sportigazgató

Nem kímélik Németországban az újságírók az öt fordulóval a vége előtt a kiesőhelyen álló Hertha BSC sportigazgatóját, Fredi Bobicot.
Nyikes Zoltán 2022. április 13., szerda 13:54
Fotó: 90min.de
Nem kímélik Németországban az újságírók az öt fordulóval a vége előtt a kiesőhelyen álló Hertha BSC sportigazgatóját, Fredi Bobicot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. április 13., szerda 13:54

Minden eddiginél kritikusabb hangnemű írások jelennek meg Németországban a Hertha BSC sportigazgatójával, Fredi Bobiccsal kapcsolatban, akinek a vezetésével nagyon könnyen elképzelhető, hogy a másodosztályba zuhan a berlini csapat.

A fussball.news megjegyzi, többek között annak fényében, hogy a Hertha az elmúlt években - főként Lars Windhorst tulajdonos millióinak köszönhetően - milyen horribilis összeget költött a csapatra, a kiesés "több mint szégyenteljes bizonyítvány lenne a felelősök számára". Hozzáteszik azonban, hogy ebben az esetben sem lenne nagy felfordulás a klub háza táján, legalábbis Bobicot a másodosztályra is megtartaná a Hertha, Felix Magath azonban nagy eséllyel távozna és újra edzőt kellene keresnie a kék-fehéreknek.

Ennél a pontnál emeli ki a cikk, hogy Bobic eddig nem igazán keverte jól a lapokat a kispadon:

"Tayfun Korkut beiktatása Dárdai Pál helyett hibának bizonyult, és a tűzoltó Felix Magath kinevezésének sem volt eddig hatása"

- írják.

A Sport Bild szerint Bobic a másodosztályra is igyekezne tapasztalt edzőt hozni, a portál úgy tudja, többek között Stefan Leitl a Fürth-től, Andre Breitenreiter az FC Zürichtől vagy a legutóbb az FC Schalke 04-tnél felfüggesztett Dimitriosz Grammozisz is a jelöltek között.

Szintén Bobic kritikájaként jegyzik meg, hogy a csapattervezésben is jobb találati arányt kellene felmutatnia, mint eddig. Kevin-Prince Boateng vagy Ishak Belfodil lejáró szerződését például nem hosszabbítanák meg, az olyan nagy fizetéssel rendelkezők, mint Lucas Tousart vagy a jelenleg kölcsönben szereplő Dodi Lukebakiót és Krzystof Piateket pedig nagy veszteséggel eladnák.

Szintén nem kíméli a sportigazgatót a 90plus.de, amelynél egy véleménycikkben azt írják, "Fredi Bobic alatt mindennek jobbnak kellett volna lennie a Hertha BSC-nél, a sportigazgatónak pedig vigyáznia kell, nehogy már az első évében elveszítse a tekintélyét és a megbecsülést.

Bobic eddigi döntései csak szerencsétlennek, sőt, potenciálisan végzetesnek mondhatók."

Nem meglepő, hogy itt is felbukkan Dárdai Pál neve, akivel kapcsolatban emlékeztetnek, hogy még az előző szezonban jött vissza megmentőként, stabilizálta a csapatot, és biztosította, hogy elkerülje a kiesőzónát.

"Dárdainak egyetlen, nyomatékos kérése volt a következő szezonra: kérem, ne legyen újabb felfordulás. Bobic ennek ellenkezője mellett döntött, és ismét felforgatta a csapatot" - olvasható a cikkben. Kiemelik, hogy Dárdai után érkezett Tayfun Korkut, aki egyértelműen "Bobic-embernek" tekinthető, így tehát az ő kudarcát is Bobic kudarcának kell tekinteni.

"Bobic legnagyobb problémája Berlinben egyre inkább maga Bobic. Hiányzik belőle a szuverenitás és a kommunikáció, ami olyan nagyszerű vezetőkre jellemző, mint amilyennek neki is lennie kellene" – szúrnak oda a sportigazgatónak.

Olvastad már?
Megerősítve: Pintér Attila meglepő helyen tért vissza a magyar fociba - hivatalos
A korábbi szövetségi kapitánnyal harcolnák ki a bennmaradást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz