Fotó: berliner-zeitung.de

Dárdait nem érdekli, hogy történelmi tettre készül a Herthánál: "Már azt is elfelejtettem, mit reggeliztem ma"

A magyar vezetőedző 157. alkalommal fogja irányítani a Herthát bajnoki mérkőzésen, ezzel beéri az örökranglistán a második helyen álló Jürgen Röbert.
Nyikes Zoltán 2021. március 5., péntek 11:15
Fotó: berliner-zeitung.de
A magyar vezetőedző 157. alkalommal fogja irányítani a Herthát bajnoki mérkőzésen, ezzel beéri az örökranglistán a második helyen álló Jürgen Röbert.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 5., péntek 11:15

Dárdai Pálnak egyelőre nem lehet sok öröme a Hertha BSC kispadján a második érájában, hiszen a január végi kinevezése óta négy vereség és egy döntetlen a csapat mérlege, a kiesést jelentő 17. hely így már egy pontra közeledett, míg az osztályozós helyen álló Bielefeldet csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg.

Az Augsburg elleni találkozó kezdőrúgása előtt azonban lesz oka ünnepelni a magyar edzőnek, hiszen szombaton 157. alkalommal fogja irányítani a Herthát német első osztályú mérkőzésen, ezzel pedig beéri a második helyen lévő Jürgen Röbert - egy héttel később, a Dortmund ellen pedig meg is előzheti -, így pedig már csak Helmut Kronsbein lesz előtte az edzők örökranglistáján 212 bajnoki mérkőzéssel.

– Ez nagyon szép szám. Szeretem ezt a klubot és a várost is, de mindent elfelejtek, ami a múlttal kapcsolatos. Nem foglalkozom a statisztikákkal, sőt már azt is elfelejtettem, mit reggeliztem ma. A futballban csakis a következő feladat számít – idézi a Berliner Zeitung a magyar trénert. – A két érám a kispadon teljesen két különböző időszak. Az elsőben az egész klubot úgy kezelték, mint egy saját kisgyermeket. Teljesen más volt akkor a filozófia, sok fiatal játékossal, sokan közülük a saját akadémiánkról. Más idők voltak azok, de szép idők voltak. Most teljesen más a filozófia, a klubnak nagy kívánságai voltak, és a nulláról a százra akartak ugrani, most pedig meg kell mentenünk magunkat. Ez nagyon nehéz feladat, de közösen kimászhatunk belőle.

A magyar edző dolgát továbbra is nehezítik a sérülések, hiszen a hosszabb ideje nem bevethető Dedryck Boyata mellett már a téli vészigazolás, Sami Khedira és Nemanja Radonjic sem léphet pályára az Augsburg ellen, akárcsak az izomproblémákkal bajlódó brazil támadó, Matheus Cunha sem, a két középpályás, Lucas Tousart és Vladimir Darida viszont újra Dárdai rendelkezésére áll.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz