„Irigykedjenek csak ránk azok, akiknek nincsenek ilyen stadionjaik" - Dárdai szerint jó irányba halad a magyar foci

Egy évnyi pihenő után állt ismét munkába a Hertha BSC utánpótlásában Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A szakember beszélt az új feladatairól, a stressz nélkül életéről és a magyar válogatottról is.
Privacsek András 2020. november 5., csütörtök 13:33
Egy évnyi pihenő után állt ismét munkába a Hertha BSC utánpótlásában Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A szakember beszélt az új feladatairól, a stressz nélkül életéről és a magyar válogatottról is.
Szerző: Privacsek András 2020. november 5., csütörtök 13:33

Az U16-os csapatot adták önnek vagy választhatta?

- Választottam – kezdte Dárdai Pál a Made in PMFC stadionújságnak. - Több oka is volt, például, hogy Bence fiam is itt játszik, én meg úgy voltam vele, ha már átadom a tudást, akkor mégis kinek adhatnám át, ha nem neki? Mondjuk nincsen könnyű dolga, 15 évesen az egyel idősebbek között játszik. Arról nem is beszélve, hogy Németországban az U17 és az U19 a kiemelt korosztály, az U16-os nem. Ez azt jelenti, hogy mi U17-es csapatok ellen játszunk, ami ebben a korban nem egyszerű, hiszen itt elég komoly különbségek vannak egy-egy korosztály között, szimplán csak a biológiai korban is. Nem túlzás, néha fizikálisan képtelenség felvenni az egy évvel idősebbekkel a versenyt. Nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak.

Van erre valami fortély?

- Az nem nagyon, inkább csak kemény meló.

Az elején láttam a fiúkon, hogy féltek a nagyobbak ellen. Persze, hiszen amikor nekik, a kis 50 kilójukkal taposnak oda a lábfejükre egyet a kinézetre szinte felnőtt ellenfelek, az azért tud fájni.

- De nincs más esély, mint edzeni, rengeteget találkozni a labdával, belemenni a test-test elleni párharcokba. Mondom is nekik, nem kell félni, nem fognak eltörni.

A válogatott és a Bundesliga után elég ez?

- Én akartam. Megjegyzem, időben még többet is vesz el, hiszen szigorúan felépített hetirend szerint dolgozunk, szinte nincs is szabadnap. Ugyanakkor ez a munka, az U16 mellett stressz nélküli. Nem hiányzik az már nekem, nincs szükségem arra, hogy olyasmikről kelljen beszélnem a médiában, amiről nem is kellene, hogy beszéljek. Van egy negatív hozzáállása a sajtónak, ami nekem cseppet sem hiányzik. Jól érzem magam. Amúgy sem vagyok celeb, hogy folyton szerepelnem kelljen.

Muszáj szót ejtenünk a válogatottról is, hiszen nagyon fontos meccs vár Marco Rossi csapatára Izland ellen. Hogyan látja az EB-re jutási esélyeket?

- A védelemben Orbán, a kapuban Gulácsi jó alap. Ők a legmagasabb szinten bizonyítanak, rendkívül magas a stressztűrő képességük. Komoly sanszot látok arra, hogy meglegyen a kijutás.

Az, hogy a Fradi ott van a BL csoportkörében, hogy kicsin múlt a Vidi EL-főtáblája, és az, hogy most a válogatott is jó eséllyel léphet pályára az Eb-re jutásért, azt mutatja, jó irányba haladunk.

Ehhez szükség volt arra, hogy az utóbbi években rengeteget fejlődött az infrastruktúra. Aki azt mondja, nem kellettek a stadionok, az téved. Ha a „körítés” rendben van, lehet a szakmára koncentrálni, és annak idővel meglesz az eredménye. Ezt látjuk most! Igenis, irigykedjenek csak ránk nyugodtan azok, akiknek nincsenek ilyen stadionjaik.

A teljes interjú itt olvasható.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Milos Spasic
A Kisvárda a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 25 éves szerb támadót, Milos Spasicot.
Ferencváros
Aissa Laidouni
Tunéziai lapértesülések szerint a Bundesligában szereplő Hertha BSC is bejelentkezett a Fradi középpályásáért.
MOL Fehérvár
Budu Zivzivadze télen távozhat, Szappanos Pétert szívesen látnák, de a legégetőbb probléma egy jó belső középpályás megtalálása.
Tovább az összes átigazoláshoz