Dárdai Márton először került be az Európa-bajnoki címvédő keretébe

Kihirdette keretét Antonio di Salvo, a német U21-es válogatott szövetségi edzője, aki meghívót küldött Dárdai Pál középső fiának, Mártonnak.
Csakfoci Admin 2021. november 5., péntek 18:47
Kihirdette keretét Antonio di Salvo, a német U21-es válogatott szövetségi edzője, aki meghívót küldött Dárdai Pál középső fiának, Mártonnak.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. november 5., péntek 18:47

Dárdai Márton személyében újoncot avathat a szeptember végén kinevezett Antonio di Salvo német szövetségi edző. A Berliner Kurier online kiadása szerint Dárdai már korábban eldöntötte, Németországért játszik a címeres mezben. A berlini születésű játékos, 19 éves egyre közelebb kerül álmához, hogy a felnőtt válogatottban játsszon, miután pénteken meghívót kapott a német U21-es válogatott keretébe, amely előbb november 12-én Lengyelország, majd négy nappal később, San Marino ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

- Egyszerűen csak folytassa azt, amit elkezdett és maradjon a földön - kommentálta fia beválogatását Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője.

Korábban Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Dárdai Márton beválogatásával kapcsolatban elmondta, mindenkit figyelnek, aki a magyar válogatottban szóba jöhet.

- Dárdai Márton esetében mi várunk választ tőle - jelentette ki akkor Rossi, hogy ő számítana a Hertha-játékosra a válogatottban, de még nem érkezett válasz a megkeresésre.

Egyelőre tehát nem dőlt el biztosan, hogy láthatjuk-e a felnőtt magyar válogatottban a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál középső fiát, aki ezúttal az Európa-bajnoki címvédő német válogatottban bizonyíthat, amely a Magyarországgal azonos csoportban szerepel és hibátlan mérleggel vezeti a román-grúz közös rendezésű U21-es Eb selejtezősorozatának kvarttetjét.

A Hertha együttesét irányító Dárdai Pál középső fia korábban már pályára lépett a német U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is, szeptember végén meghívást kapott az U20-as válogatottba is, ám akkor Lengyelország és Románia ellen nem játszott.

Olvastad már?
Vészriadó: Dárdai oldhatja meg Dárdai legnagyobb problémáját a Herthánál
Hetekre kiesett az elsőszámú középső védő a Herthánál eltiltása miatt, Dárdai Pálnak így ahhoz a játékoshoz kell nyúlnia, akit a legjobban ismer a keretből: fiához, Mártonhoz, aki épp felépült a sérüléséből. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz