Dárdai beszólt a volt főnökének, aki kirúgta a Herthától - egyből rájött a csapata legnagyobb hibájára

A frankfurti vereség ellenére már látnak a németek pozitív változásokat a Herthánál Dárdai Pál visszatérésével. A magyar edző közben volt főnökének "üzent".
Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 12:01
A frankfurti vereség ellenére már látnak a németek pozitív változásokat a Herthánál Dárdai Pál visszatérésével. A magyar edző közben volt főnökének "üzent".
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 1., hétfő 12:01

Amint arról beszámoltunk, nem sikerült jól Dárdai Pál visszatérése a Hertha BSC kispadján, hiszen csapata Bundesliga 19. fordulójának szombati meccsén 3-1-re kapott ki az Eintracht Frankfurt vendégeként szombaton. Még aznap a németek legendája, Dietmar Hamann kritikával illette a Dárdai-féle Herhát, mondván nem lehet azt feltétezni, hogy az új edzővel varázsütésre minden megváltozik.

A Bild című német lap a mérkőzést követően felidézte Dárdai nyilatkozatát, aki szerint a berliniek rutintalansága vezetett a vereséghez, ami a lap szerint a Hertha egész idényére rányomja a bélyegét.

- Ez egy fiatal csapat, úgy vásárolták össze őket, de közben elfelejtkeztek a tapasztalt játékosokról - idézi a Bild Dárdait, aki a lap szerint egyértelműen a korábbi sportigazgatóra, Michael Preetzre utalt, mint a kissé elhibázott átigazolási politika felelősére.

"Preetz sok tehetségre támaszkodott, és megfeledkezett arról, hogy a fiatal játékosoknak iránymutatásra van szükségük" - írja a lap, amely szerint Dárdai egyből kiszúrta és ki is mondta csapata és a keret legnagyobb hiányosságát, a vezéregyéniségek hiányát. Amire egyébként már elődje, Bruno Labbadia is panaszkodott.

Hozzáteszik, hogy Dárdai és egykori játékostársa és főnöke, a már menesztett Preetz viszonya igencsak fagyossá vált azóta, hogy a volt sportigazgató 2019-ben menesztette a magyart. A lap szerint ez így utólag ráadásul igen komoly hiba is volt, látva azt a "káoszt", ami Dárdai utódjaival, Ante Coviccsal, Jürgen Klinsmannal és Labbadiával a klubhoz költözött.

A Bild egyébként dicséri a magyart. mondván Dárdai visszatérése a szellemiséget tekintve máris pozitív változásokat hozott a Herthánál. A harcias hozzáállás és a jó csapatszellem az öltözőn belül már neki köszönhető, és ennek látható jele is volt, amikor a Frankfurt ellen, Krzysztof Piatek vezető góljánál az összes stábtag odaugrott, és a játékosokkal együtt ünnepelt.

Ugyanígy együtt örült a nemrégiben kinevezett sportigazgató, Arne Friedrich és Dárdai is,  és a már-már "túlzott ünneplés" is azt mutatja, a magyar szakember megváltoztatta a hangulatot a Herthánál - fogalmaznak.

Olvastad már?
A németek legendája a Dárdai-féle Herthát kritizálta: "Nem lehet azt feltételezni, hogy az új edzővel varázsütésre minden megváltozik"
Dietmar Hamann, a Bayern München, a Liverpool és a német válogatott korábbi középpályása szerint frankfurti vereség után nehéz feladat előtt áll Dárdai Pál, a Hertha hétfőn kinevezett vezetőedzője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz