A nagyfőnök beleszállt Dárdaiba: "Játékosként azt gondolhatnám, nem is érdekli semmi"

Gyülekeznek a viharfelhők Dárdai Pál feje felett, hiszen a német élvonalbeli Hertha BSC magyar vezetőedzője újabb komoly kritikát kapott.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 11., szombat 12:02
Gyülekeznek a viharfelhők Dárdai Pál feje felett, hiszen a német élvonalbeli Hertha BSC magyar vezetőedzője újabb komoly kritikát kapott.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 11., szombat 12:02

Nevezetesen Lars Windhorst, a klub főbefektetője a Süddeutsche Zeintungnak nyilatkozott a klub mindennapjairól - beleértve a sikertelenségről - és kitért Dárdai Pál Bayern München elleni kifakadására is.

- Soha nem adom fel. Az életemben nem tettem még ilyet - kezdte a Süddeutsche Zeitungnak a 44 éves vállalkozó. majd leszögezte, mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a Hertha elérje a kitűzött célokat - Mindent megteszek azért, hogy a csapat elérje a célt, nem számít mire van szükség. Ez akár további milliós támogatást is jelenthet, mert ennek van értelme.

Az üzletember hozzátette, a sikertelenségek ellenére nincs úgynevezett "kilépési terve".

- Nem azért vettem át a Herthát, hogy eladjam - mondta a befektető, aki 2019 óta körülbelül 375 millió eurót invesztált a német fővárosi klubba, és a Hertha BSC-t tulajdonló egyik cég 66 százalékát birtokolja.

A nagybefektető - Fredi Bobic sportigazgatót követve - kemény kritikával illette a Bayern München ellen 5-0-s vereség után a lemondását is felajánlót Dárdai Pál vezetőedzőt. Mint ismert, a magyar szakember azt is megkérdőjelezte, mennyire fontos számára a munkája a berlinieknél.

- A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata - jelentette ki a korábbi magyar szövetségi kapitány, akinek a szavaira Windhorst a következőképpen reagált.

- Ez így nem megy! Játékosként azt gondolhatnám, nem is érdekli semmi! - fogalmazott az üzletember.

A berliniek vasárnap a nyáron 11 év után az élvonalba jutott és Novothny Somát is foglalkoztató Bochumnál vendégeskednek, ahol várhatóan a nemrég megszerzett Marco Richter (Augsburgból), Myziane Maolida (Nizzából) és Ishak Belfodil (a Hoffenheimtől) is a tréner rendelkezésére áll majd.

Olvastad már?
Dárdai és a főnöke között megromolhatott a viszony - már a magyar tréner lehetséges utódját is megnevezték
Német sajtóhírek szerint Dárdai Pál vezetőedző és Fredi Bobic sportigazgató véleménye fontos témákban - jelen esetben a nyári erősítésekben és a keret kialakításában - különbözik egymástól. A németek már egy lehetséges utód nevét is bedobták a vezetőedzői posztra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz