Doll ügynöke a tulajdonost kritizálta a váltás után – ekkora fizetést bukott a korábbi Fradi-edző

Heteken keresztül kétségek között hagyták a Hannover korábbi edzőjét, Thomas Dollt. Az 53 éves tréner ügynöke nem hagyta szó nélkül a szakember menesztését, miután az egyik német napilapnak nyilatkozott szerdán.
Csakfoci Admin 2019. május 29., szerda 15:01
Heteken keresztül kétségek között hagyták a Hannover korábbi edzőjét, Thomas Dollt. Az 53 éves tréner ügynöke nem hagyta szó nélkül a szakember menesztését, miután az egyik német napilapnak nyilatkozott szerdán.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 29., szerda 15:01

Heteken keresztül arról írt egyöntetűen a német sajtó, hogy az elmúlt időszak eredménytelensége miatt (15 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 11 vereség) Thomas Dollt meneszthetik a Hannover kispadjáról. Az 53 éves szakember munkáját végül hivatalosan kedden megköszönték - ezzel egyidejűleg a Bundesliga másodosztályára 2020. június 30-ig érvényes szerződése is megszűnt - helyét a korábbi Hannover-edző, Mirko Slomka vette át.

Az edzőváltás azonban nem ment zökkenőmentesen a klubon belül, a hannoveri vezetők ugyanis sokáig kétségek között tartották Dollt, semmilyen konkrétumot nem tudtak mondani a jövőjéről.

A Bild című német napilap hozzáteszi, Doll az utolsó, Düsseldorf elleni (2-1) bajnoki után megbeszélésen vett volna részt a többségi tulajdonossal, Martin Kinddel együtt, azonban erre végül nem került sor, és a tisztázatlan jövője tudatában kellett budapesti otthonába utaznia.

A lap információi szerint Doll ügynöke, Wolfgang Vöge végül kapcsolatba lépett Kinddel, aki azonban neki sem tudott egyértelmű választ adni, a többségi tulajdonos azt mondta, más jelöltekkel is tárgyal, de azt a reményt is meghagyta Doll számára, hogy marad a posztján.

A hivatalos edzőváltást követően végül Wolfgang Vöge a Bildnek fakadt ki Martin Kind bánásmódja miatt.

Ezt már korábban megoldhatták volna, és akkor nem kellett volna olyan sokáig kétségek között maradnia – füstölgött a 63 éves Vöge.

Slomkát végül keddi délutáni órákban hivatalosan is bemutatták, miután ezt megelőzően tárgyalások zajlottak Doll szerződésének felbontásáról. A Bild megemlíti, Doll maga javasolta az utódját, továbbá kiemeli, a korábbi Fradi-edző a másodvonalban mintegy évi 500 ezer eurót keresett volna - most már csak eddig ismeretlen összegű végkielégítést kap.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz