Dárdai nevét meglepő helyen dobták be - egy aranylabdást válthatna a kispadon

Meg nem erősített sajtóhírek szerint Dárdai Pál neve is felmerülhet, mint lehetséges Genoa-edzőé, ha a Serie A-gárda meneszti jelenlegi szakvezetőjét.
Dudás Gábor 2022. január 13., csütörtök 12:16
Meg nem erősített sajtóhírek szerint Dárdai Pál neve is felmerülhet, mint lehetséges Genoa-edzőé, ha a Serie A-gárda meneszti jelenlegi szakvezetőjét.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 13., csütörtök 12:16

Az olasz futballélvonalban az utolsó előtti helyen álló Genoa vezetése a hétvégén még úgy döntött, hogy nem meneszti Andrij Sevcsenkót, a csapat ukrán vezetőedzőjét, de a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint akár már csütörtökön változhat a helyzet, a Genoának az AC Milannal az Olasz Kupában játszandó meccse kimenetelétől függően.

A 45 éves Sevcsenkót tavaly november elején nevezték ki vezetőedzőnek a genovai klubnál, de vezetésével finoman szólva sem villog az együttes, 9 bajnoki meccsén 3 pontot szerzett - 3 döntetlen, 6 vereség a mérlege -, és lassan elfogy a türelem a labdarúgóként 2004-ben az Aranylabdát is kiérdemlő Sevcsenkóval szemben.

Nicolò Schira olasz sportújságíró információi szerint már megvan a klub terve arra az esetre, ha a volt ukrán kapitány távozna, álíltólag a német Bruno Labbadia vagy a Herthától az ősz végén menesztett Dárdai Pál lehet az edzőjelölt, de ugyancsak beajánlották már a genovai kispadra a francia Rudi Garciát is, aki legutóbb a Lyon kispadján ült, de van olaszországi tapasztalata is (a Rómánál dolgozott 2013 és 2016 között).

Dárdai nevének felbukkanása meglepőnek hangzik, hiszen az egykori magyar szövetségi kapitány kizárólag a Herthánál dolgozott magasabb szinten vezetőedzőként (2015 és 2019 között, majd a tavalyi évben), Olaszországhoz viszont még nem volt semmiféle kötődése. Ha mégis eljutna a Genoa kispadjáig, először dolgozhatna Németországon (és Magyarországon) kívül a tréner.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz