Dárdai fia a német válogatottban már a himnuszt is énekli: "Nem kellett sokat gondolkodnom"

Első meccsén van túl, Dárdai Pál szerint jól debütált. A kettős állampolgárság mellett döntött a 17 éves Hertha-futballista.
Dudás Gábor 2017. április 19., szerda 12:14
Első meccsén van túl, Dárdai Pál szerint jól debütált. A kettős állampolgárság mellett döntött a 17 éves Hertha-futballista.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 19., szerda 12:14

Mint arról beszámoltunk, Dárdai Pál legnagyobb fia, Dárdai Palkó, a Hertha első keretének tagja hétfőn bemutatkozott a német U18-as válogatottban, Ausztria ellen.

 

A beszámolók szerint a 17 éves szélső/támadó jó benyomást tett mindenkire, nagy tapsot is kapott, amikor a 63. percben lecserélték.

- Amikor meghívót kaptam a német válogatottba, nem kellett sokat gondolkodnom. Jó érzés vol ta német színekben játszani, pláne úgy, hogy nemrég kaptam meg az állampolgárságot – idézi a Berliner Zeitung Palkót.

EZT OLVASTAD MÁR? Ezért nem lett még magyar válogatott Dárdai fia - háromszor is hívták

 

Édesapja is támogatta a tehetség döntését.

- A fiam átgondolta a helyzetet és döntésre jutott, a kettős állampolgárság mellett tette le a voksát. Nagyon jól debütált, boldog vagyok miatta . Hosszú út áll még előtte, sokat kellet még mutatnia, többet, mint másoknak. Talán valahol sorsszerű is, hogy én, az apja vagyok az edzője. Az biztos, hogy sok izmot kell még magára pakolnia – adott tanácsot a Hertha szakvezetője.

Édesanyja, Dárdai Mónika különösen büszke volt fiára az Ausztria elleni mérkőzésen.

- Miközben végigénekelte a német himnuszt, én libabőröztem a lelátón – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz