Bild: Szalai Ádám lemondott fizetése negyedéről az új szerződéséért

Német sajtóhírek szerint Szalai Ádám, a német élvonalbeli Mainz magyar válogatott támadója komoly áldozatot hozott az új szerződéséért.
Csakfoci Admin 2021. június 26., szombat 17:12
Német sajtóhírek szerint Szalai Ádám, a német élvonalbeli Mainz magyar válogatott támadója komoly áldozatot hozott az új szerződéséért.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 26., szombat 17:12

Amint arról korábban beszámoltunk, a német élvonalban szereplő Mainz további egy évvel meghosszabbította Szalai Ádám szerződését. Idén télen aligha gondolhattunk volna ilyen forgatókönyvre, hiszen a klub korábbi vezetősége (Rouven Schröder sportigazgató és az akkori vezetőedző, Achim Beierlorzer - a szerk.) megszabadult volna a magyar válogatott csatártól, akit még az edzések látogatása alól is felmentették - most viszont az újak ismét számítanak rá.

- Már nagyon várom az újabb évet Mainzban, különösen az előző szezon második fele után, ami hihetetlenül sikerült. A kemény munka meghozta gyümölcsét, együtt, csapatként, szinte a lehetetlennek tűnő helyzetünk ellenére is sikerült bebetonoznunk a helyünket a bajnokságban. Most szeretnék tenni azért, hogy a következő Bundesliga-szezonban az első játéknaptól kezdve úgy szerepeljünk, amilyennek a szurkolóink ismerik és szeretik a klubot. Kedves mainziak - hamarosan újra találkozunk a stadionunkban! - nyilatkozta korábban a mainz05.de-nak Szalai.

A Bild információi szerint a magyar válogatott csapatkapitánya állítólag évente kétmillió eurót (702 millió forintot) keresett a csapatnál,

az új szerződéséért komoly áldozatot hozott, hiszen félmillió euróról lemondott, a hírek szerint a játékos elfogadta az új feltételeket.

Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a lap értesüléseit, viszont elismerően nyilatkozott a támadóról.

- Ádám készen áll a következő idényre. Nemcsak az öltözőben fontos számunkra, hanem Bo Svensson vezetőedzőnek tervei vannak vele a pályán. Úgy gondolom, ez volt a döntő tényező a számára - mondta a sportvezető.

Szalai 2019 nyarán tért vissza a Mainzhoz a Hoffenheimtől, amelynél az előző szezonban Bo Svensson érkezését követően játszott újra fontos szerepet a csapatnál, a tavaszi szezonban 18 találkozón kapott lehetőséget, és a bentmaradás szempontjából fontos gólt lőtt a Werder Bremen ellen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz