Nem vicc: Négy év kilenc hónap börtönbüntetést kértek Carlo Ancelottira

Az olasz szakembernek még a korábbi madridi időszaka miatt vizsgálódnak.
Budai László 2024. március 6., szerda 16:06
Az olasz szakembernek még a korábbi madridi időszaka miatt vizsgálódnak.
Szerző: Budai László 2024. március 6., szerda 16:06

A spanyol ügyészség négy év kilenc hónap börtönbüntetést kért a Real Madrid labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjére, Carlo Ancelottira jövedelem eltitkolása és így adóbefizetés elkerülése miatt.

A vád szerint a futballszakember első madridi edzősködése idején, 2014-ben és 2015-ben több mint egymillió eurós bevétel után nem fizetett adót. A 64 éves Ancelotti először 2013 és 2015 között irányította a Real Madridot, majd 2021-ben tért vissza a spanyol királyi klubhoz, amellyel tavaly december végén szerződést hosszabbított 2026 júniusáig.

A Reallal a bajnoki cím mellett kétszer hódította el a spanyol Király Kupát és Szuperkupát, két-két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. A futballtörténelemben ő az első edző, aki csapataival bajnok tudott lenni Európa öt legerősebbnek tartott nemzeti pontvadászatában, jelesül a spanyolországi elsőségen túl az élen végzett az angol Chelsea-vel, a német Bayern Münchennel, az olasz AC Milannal és a francia Paris Saint-Germainnel egyaránt.

Ancelotti börtönbe vonulásától azért aligha kell tartani, Spanyolországban a hasonló, futballistákat/edzőket érintő ügyekben - még amikor be is igazolódott az adóbefizetés elmulasztása - rendre sikerült megegyezniük a feleknek.
(mti/csakfoci)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz