Nem Messi és nem CR a világ legértékesebb játékosa - a lista

Nagy fölénnyel vezet az első helyezett, egy Serie A-játékos is van a TOP 10-ben.
Dudás Gábor 2017. január 16., hétfő 7:45
Nagy fölénnyel vezet az első helyezett, egy Serie A-játékos is van a TOP 10-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2017. január 16., hétfő 7:45

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a játékosok piaci ára, kora, szerződése, pályán nyújtott teljesítménye, statisztikája és csapataik produkciója alapján készítette el az öt topliga futballistáit figyelembe véve a legértékesebb labdarúgók listáját.

Az élen a Barcelona csillaga, a brazil Neymar áll, méghozzá nagy fölénnyel, hiszen összesen 246,8 millió euróra taksálja a felmérés, ami több mint 70 millióval nagyobb érték, mint a második helyezett csapattársáé, Lionel Messié. A dobogó harmadik fokára a Manchester United rekordigazolása, a francia Paul Pogba fért fel.

 

A TOP 10-ben a Barca dominál, de érdekes, hogy a Tottenham is két (angol) játékost (Kane, Alli) delegált a legértékesebbek közé. Az Aranylabda friss győztese, a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a legdrágábbak legidősebb játékosaként, a maga 31 évével a 7.

Az élmezőnyben egy futballista képviseli a Serie A-t is, az argentin Paulo Dybala (Juventus) személyében.

Posztonként figyelembe véve a listát, a világ legértékesebb kapusa jelenleg az Atlético szlovén hálóőre, Jan Oblak (59,8 millió euró), középső védője a francia Raphael Varane (Real Madrid), szélsőhátvédje a spanyol Hectór Bellerín (Arsenal), középső középpályása Pogba, támadó középpályása Dele Alli (Tottenham), támadója pedig Neymar.

A teljes, TOP 100-as lista itt található - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz