NB I-es kispadra mondott nemet az Ausztriában edzősködő magyar - pár nap múlva leváltották

Az évek óta Ausztriában edzősködő Szántó Csaba felkérést kapott egy magyar NB I-es csapattól, azonban az ötven éves szakember nemet mondott rá, pedig néhány nap múlva osztrák csapatánál is fordulat állt be a sorsában.
Csakfoci Admin 2020. július 13., hétfő 15:32
Az évek óta Ausztriában edzősködő Szántó Csaba felkérést kapott egy magyar NB I-es csapattól, azonban az ötven éves szakember nemet mondott rá, pedig néhány nap múlva osztrák csapatánál is fordulat állt be a sorsában.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. július 13., hétfő 15:32

Szántó Csaba három éve dolgozik az osztrák Admira Wacker kötelékében. Az 50 éves marosvásárhelyi születésű szakember sorra járta a mödlingi klub ranglétráját, majd két évig a tartalékok, a FC Flyeralarm Admira Juniors vezetőedzője is volt, ám az előző hétvégén Patrick Helmes vette át az irányítást az együttesnél.

Szántó - akivel az FC Admira II a 15. helyen végzett a bajnokságban - a napokban az osztrák Kronen Zeitungnak elárulta, a magyar NB I-be is hívták másodedzőnek, azonban az Admira miatt nemet mondott a felkérésre.

- Hülye lettem volna, ha elvállalom. El tudom képzelni, hogy az Admiránál maradok. Végülis van még egyéves szerződésem. A klub azt akarja, hogy újból átvegyem az U18-as csapat irányítását. De ezt még meg kell vitatnunk - mondta a lap érdeklődésére a tréner, aki korábban a tartalékok között olyan tehetségeket edzhetett hétről hétre, mint a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák U-válogatott, Turi Julian.

Egy korábbi interjúnk Szántóval:

Olvastad már?
„Régen az volt a baj, hogy nincs pénz a magyar fociban, most az, hogy túl sok van” - interjú az Ausztriában csodát tévő magyar edzővel
Magyar edzővel a szezon bombameglepetését szolgáltatja az osztrák Admira Wacker akadémiai csapata. Szántó Csaba vezetésével sorra nyomják le a jóval gazdagabb klubokat. Supka Attila egykori segítője szerint a magyar és az osztrák fiatalok között főleg motiváltság terén van különbség, és nem a mieink javára.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz