MLS

Baráth remek felkészülése bosszantotta a Kansas-szurkolókat - így értékelték első MLS-szezonja után

A Sporting Kansas City szimpatizánsai összegyűjtötték a magyar védő legemlékezetesebb idénybeli pillanatait, és a legfontosabb statisztikáit.
Csakfoci Admin 2019. november 3., vasárnap 14:25
A Sporting Kansas City szimpatizánsai összegyűjtötték a magyar védő legemlékezetesebb idénybeli pillanatait, és a legfontosabb statisztikáit.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 3., vasárnap 14:25

A Baráth Botondot foglalkoztató Sporting Kansas City rajongói oldala, a The Blue Testament a magyar válogatott védő első MLS-idényének statisztikáit gyűjtötte össze.

Baráth Botond 2019-es statisztikái

Lejátszott meccsek (kezdett): 21 (20)

Játékpercek: 1 749

Eltiltás miatt kihagyott meccsek: 0^

^Az utolsó mérkőzésen kigyűlt számára a sárgákból adódó eltiltás, ám ezt nem hordozza magával a 2020-as idényre.

Gólok: 1

Gólpasszok: 0

2019-es fizetés: 297 333,41 dollár

Szerződés hossza (Opcióval): 2020 (2021)

Az oldal emellett megjelölte Baráth legjobb és legrosszabb pillanatát is. A szurkolók szerint a legemlékezetesebb pillanata első Amerikában szerzett gólja volt, melynek érdekessége, hogy előbb született meg, mint a támadó Sallói Dániel első idénybeli találata.

Olvastad már?
Az első gólja után óriási pechje volt a magyar válogatott védőnek Amerikában - videó
Baráth Botond először talált a kapuba az amerikai profi ligában, de csapata, a Sporting Kansas City végül 2-1-re kikapott Minesotában, így eldőlt, hogy zsinórban nyolc év után nem lesz résztvevője az MLS-rájátszásnak. 
Elolvasom

Némiképp ironikusan a csapat szimpatizánsai számára Baráth remek előszezonja volt a legrosszabb élmény, ugyanis a magyar játékos formáját látva a csapat elengedte az amerikai válogatott Ike Oparát, akire - a szerzők szerint - nagy szüksége lett volna a csapatnak egy komolyabb sérüléshullám idején.

Baráthtal kapcsolatban kiemelték, noha harmadik számú védőnek igazolták, az idény során majdnem kétszer annyit játszott, mint a korábban 122 La Liga-meccsen pályára lépő, egykori spanyol utánpótlás-válogatott Andreu Fontás.

Végül egy szavazást is hirdettek, melyen a megkérdezettek 70 százaléka mindenképpen marasztalná a magyar válogatott bekket, és mindössze 17 százalék válna meg tőle az idény végén. A cikk írója jelezte, mivel Fontás továbbra is súlyos sérüléssel bajlódik, Baráth számára adott a lehetőség, hogy 2020-ban végleg kiszorítsa a kezdőből.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz