Fotó: lastwordonsports.com

Megint átírják a foci egyik legidegesítőbb szabályát

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) megváltoztatta a szabályt annak kapcsán, amikor gól születik vétlen kezezés után.
Nyikes Zoltán 2021. március 5., péntek 16:51
Fotó: lastwordonsports.com
A futball szabályalkotó testülete (IFAB) megváltoztatta a szabályt annak kapcsán, amikor gól születik vétlen kezezés után.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 5., péntek 16:51

Eddig amennyiben egy játékos kezével, vagy karjával érintette a labdát a gólt eredményező akcióban, a játékvezető kezezés miatt lefújta a támadást.

Amennyiben a kar, vagy kéz érintése közvetlenül eredményez gólt, az továbbra is szabálytalan marad függetlenül attól, hogy vétlen-e vagy sem.

A július 1-jén életbe lépő szabály értelmében viszont már nem lesz érvénytelen a találat, ha nem szándékos kezezés történik korábban a támadásépítés során.

"A vétlen kezezés, amely egy csapattárs gólját, vagy gólszerzési lehetőségét eredményezi, többé nem minősül szabálytalannak" - áll az IFAB bejelentésében. Az IFAB emellett fenntartja annak lehetőségét, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett mérkőzésenkénti öt cserét hosszabb ideig lehessen alkalmazni a pandémia alakulásának függvényében. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz