Fotó: shakhtar.com

Megható motiváció: Ha nem jutottak volna tovább az EL-ből, júniusig nem láthatták volna a családjaikat

Extra motiváció volt a Sahtarnál, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai a jövőben továbbra is tudjanak találkozni Varsóban a családjaikkal.
Nyikes Zoltán 2023. február 24., péntek 19:23
Fotó: shakhtar.com
Extra motiváció volt a Sahtarnál, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai a jövőben továbbra is tudjanak találkozni Varsóban a családjaikkal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 24., péntek 19:23

Csütörtök este drámai tizenegyespárbajt követően jutott tovább a Sahtar Donyeck a Rennes otthonában, az ukrán együttes végül a hetedik kör után ünnepelhette az Európa Liga-nyolcaddöntő kiharcolását.

Mint ismert, a donyecki csapat hazája háborús helyzete miatt Lengyelországban, Varsóban vívja a nemzetközi kupamérkőzéseit, ezen találkozók alkalmával pedig a keret tagjai találkozhatnak az ott élő családtagjaikkal is, ami hatalmas motivációt jelentett számukra.

– Amíg Varsóban játszunk az EL-ben hazai pályán, kihasználjuk a pillanatot, hogy a családjaink eljöjjenek hozzánk. Ahogyan véget ért a mérkőzés, pénteken utazunk is vissza Ukrajnába, hogy folytassuk a bajnokságot. Ha most nem jutottunk volna tovább, nem jöhetnénk többször Varsóba, így nem lett volna lehetőség arra egészen júniusig, hogy láthasson a családom. A mérkőzés előtt beszéltem arról, milyen nehéz nap mint nap szirénák és bombák között élni, pszichológiai instabilitással. Az edzésekre, a taktikára kell gondolni, ugyanakkor reggel élve akarsz felébredni. És valóban, az EL-nyolcaddöntő lehetőséget ad arra, hogy továbbra is kapcsolatban legyünk a családunkkal, amely energiát, motivációt és szeretetet ad nekünk. Ez hatással van ránk, és nagy tényező volt a győzelembennyilatkozta a csütörtöki mérkőzést követően a Sahtar vezetőedzője, Igor Jovicevic.

A Sahtar a nyolcaddöntők pénteki sorsolásán a holland Feyenoordot kapta ellenfélnek, az első meccsre március 9-én kerül sor Varsóban.

Olvastad már?
A Leverkusen egyik vezére: "Most először is ki kell ütni a Ferencvárost" - erős csapatnak tartja a magyar bajnokot
A Bayer-sportigazgató örül, hogy Hajnal Tamással is találkozhat majd, az viszont még nem foglalkoztatja, hogy az EL-döntőt is Budapesten rendezik meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz