Megcsonkult Dárdai csapata - kapitányáról és két fiáról is lemondhat egyelőre a Hertha magyar edzője

Dárdai Pál vezetőedző az alapokon akar dolgozni a bajnoki szünetben az egyelőre igencsak rapszodikus Herthánál, de nem könnyíti meg a helyzetét, hogy összesen 15 játékosa hiányzik, köztük a két idősebbik fia, Palkó és Márton.
Dudás Gábor 2023. szeptember 5., kedd 18:08
Dárdai Pál vezetőedző az alapokon akar dolgozni a bajnoki szünetben az egyelőre igencsak rapszodikus Herthánál, de nem könnyíti meg a helyzetét, hogy összesen 15 játékosa hiányzik, köztük a két idősebbik fia, Palkó és Márton.
Szerző: Dudás Gábor 2023. szeptember 5., kedd 18:08

A német másodosztályban egyelőre bukdácsoló és öt forduló után utolsó előtti Hertha BSC-nek összesen 17 mezőnyjátékos és három kapus állt rendelkezésére a hétfő délutáni első edzésen, nem sokkal az 1. FC Magdeburg ellen 6-4-re(!) elveszített bajnoki után.

Mindeközben a hiányzók létszáma is majdnem ennyi volt és néhány prominens név nélkül kell egyelőre készülnie a berlini gárdának.

Az új szerzemény, Andreas Bouchalakis (Görögország), valamint Peter Pekarik (Szlovákia), Smail Prevljak (Bosznia-Hercegovina), Tjark Ernst (Németország, U21), a nemzeti csapatához kapott meghívót, akárcsak Linus Gechter, Gustav Christensen (Dánia, U20), illetve Pascal Klemens és Tim Goller (mindketten a német U19-es csapatnál vannak), valamint Anderson Lucoqui, aki az angolai válogatottban szerepel.

Emellett egyelőre Toni Leistner nélkül kell elvégeznie a Dárdai Pál által kért "alapozó" munkát a Herthának, amelynek csapatkapitánya húzódás miatt nem edzhet (7-10 napig biztosan). A hosszú ideje kiesett Ibrahim Maza és Agustin Rogel mellett hiányzott Myziane Maolida (aki hetek óta egyénileg és az U23-asokkal készül) és az eltiltott Marius Gersbeck, valamint a szakvezető két nagyobbik fia, Palkó és Márton is sérült.

Dárdai Palkó (combproblémák) esetében az edző kilátásba helyezte, hogy hamarosan visszatérhet a szélső az edzésekre, míg Dárdai Márton térdproblémák miatt úgy döntött, hogy nem utazik el a német U21-es válogatotthoz.

Három hete térdproblémákkal játszik - mondta a tréner a hétfői edzés előtt. - Az orvosok javaslata az volt, hogy Mártont teljesen vegyük ki az edzésekről.

A szombati történésekről is beszélt Dárdai a Kicker cikke szerint, és volt is miről, hiszen a fővárosi klub annak ellenére kikapott Magdeburgban, hogy négyszer is vezetett.

- Támadásban óriási lépést tettünk előre, de védekezésben nem húztuk át a középpályás presszinget a párharcokba, itt nem álltunk jól. Most az alapokra koncentrálunk: egy az egy ellen, kettő a kettő ellen, satöbbi - jelentette ki Dárdai. - Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor remélhetőleg megmarad a jó támadójáték, ugyanakkor ismét stabilabbak leszünk hátul. (...) Van egy nagyon jó magunk és a szükséges konkurencia is megvan a keretben. Ez egy jó csapat. A hat kapott gólt gyorsan el kell felejteni, és néhány dolgon változtatni kell. Most tovább kell dolgoznunk, hogy őszre egy elfogadható és győztes mentalitást tudjunk kialakítani - tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Olvastad már?
MLSZ: "A cél, az új Orbánok és Stylesok megtalálása a válogatottak számára" - a magyar foci megbirkózott a rezsiválsággal és az inflációval
Az MLSZ elnökségének hétfői ülésén a professzionális klubok stabil pénzügyi helyzete mellett a külföldön futballozó magyar tehetségek még hatékonyabb felderítése és a játékosügynökök tevékenységének szigorú szabályozása is téma volt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz