Fotó: fradi.hu

Máté Csaba a vilniusi EKL-győzelem után: "A sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert" - szerinte kicsit feladta a meccset a Zalgiris

A Zalgiris Vilnius-Ferencváros (0-4) Európa Konferencia Liga-playoff-mérkőzést követően a Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba értékelt.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 24., csütörtök 21:42
Fotó: fradi.hu
A Zalgiris Vilnius-Ferencváros (0-4) Európa Konferencia Liga-playoff-mérkőzést követően a Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba értékelt.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 24., csütörtök 21:42

Zalgiris Vilnius-Ferencváros 0-4

Bővebben a mérkőzésről itt!

Máté Csaba (Fradi):

Több lehetőségünk volt, mint amire számítottunk a meccs előtt. Ez köszönhető volt annak is, hogy a végére megfogyatkozott az ellenfél, talán kicsit fel is adták a meccset. Pár gól bennünk maradt, de ne legyünk telhetetlenek.

- Készültünk rá, hogy tudunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, örülünk neki, hogy ennyiszer betaláltunk, ennyi helyzetet kialakítottunk egy playoff-mérkőzésen - folytatta a szakvezető, aki a góllal debütált Pesic játékára is kitért. Fontos, hogy az elöl játszók éhesek legyenek a gólra. Azt gondolom, jelenleg ez minden játékosra igaz: motiváltak, gólt akarnak szerezni, helyzeteket akarnak kialakítani. Most a következő mérkőzésre, a hétvégi Paks elleni bajnokira koncentrálunk, az most a legfontosabb. Nem tudjuk, ki lesz alkalmas játékra, ki nem, úgyhogy most a regeneráció a legfontosabb. (m4sport.hu)

A ferencvárosi tréner a jövő heti visszavágóról a fradi.hu-nak nyilatkozott.

- A sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de van még egy mérkőzés, amire tisztességesen fel kell készülni. Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz ebből. Az első félidőben is voltak helyzeteink, ahogy az ellenfélnek is, de irányítottuk a meccset, a játékosokban van feszültség, amikor tudják, hogy többel is lehetne már vezetni. Talán ez érződhetett rajtuk. A második gól után valami felszabadult bennük. Jár a gratuláció ezért a teljesítményért.

Olvastad már?
NB I: Légiósnak áll a magyar válogatott kerettag játékos - ebben a csapatban folytathatja
A ZTE sportigazgatója, Sallói István arról beszélt, hogy Mocsi Attila valószínűleg a török élvonal újoncánál, a Rizespornál folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz