Fotó: Carl Recine/Reuters

Máris kirúgta klubja az őrizetbe vett Dani Alvest

Pénteken őrizetbe vették, szombaton már ki is rúgták csapatától Dani Alvest, akit szexuális zaklatással vádolnak.
Budai László 2023. január 21., szombat 13:08
Fotó: Carl Recine/Reuters
Pénteken őrizetbe vették, szombaton már ki is rúgták csapatától Dani Alvest, akit szexuális zaklatással vádolnak.
Szerző: Budai László 2023. január 21., szombat 13:08

Mexikói futballklubja, az UNAM felbontotta Dani Alvesnek a szerződését azt követően, hogy a brazil védőt pénteken őrizetbe vették Barcelonában, ahol nyomozás folyik ellene szexuális zaklatás miatt. A fejleményről a spanyol Relevo portál számolt be szombaton Leopoldo Silva klubelnökre hivatkozva.

A klub úgy döntött, hogy a mai naptól alapos okkal felmondja Alves munkaszerződését

- mondta Silva egy sajtótájékoztatón. A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében annak kapcsán kezdődött nyomozás, hogy egy nő feljelentése szerint múlt év végén, egy barcelonai diszkóban zaklatta, a fehérneműjébe dugta a kezét. A 39 éves Alves, aki 2022 júliusa óta volt a mexikói klub játékosa, tagadja a vádat.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz