Magyar tulajdonosa lehet a román bajnokcsapatnak - sajtóhír

Nem bírja tovább finanszírozni saját zsebből a kolozsvári CFR-t a többségi tulajdonos, aki könnyen lehet, hogy magyar üzletembernek adja el a klubot.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 11., péntek 16:18
Nem bírja tovább finanszírozni saját zsebből a kolozsvári CFR-t a többségi tulajdonos, aki könnyen lehet, hogy magyar üzletembernek adja el a klubot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 11., péntek 16:18

Hónapokkal ezelőtt honlapunk is beszámolt arról, hogy román sajtóhírek szerint a kolozsvári CFR a magyar kormány támogatását kérte, miután egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerül a csapat. Akkor azt írták, a többségi tulajdonos, Ioan Varga hasonló segítségre vár, mint amit a Sepsi és a Csíkszereda megkapott - a legfrissebb hírek szerint a mai napig nem érkezett válasz a kolozsváriaknak a magyar kormány részéről.

A prosport.ro ezúttal úgy értesült, hogy

Varga magyar üzletembereknek szeretné eladni a legutóbbi három román bajnokságot győztesét,

miután a többségi tulajdonos már nem tudja finanszírozni a szakmai stáb és a játékoskeret bérét - ami nagyjából 800 ezer euróra tehető -, a mostani évben is több alkalommal előfordultak már csúszások a fizetéseknél.

A lap megemlíti, egyelőre még nincs meghatározva az az összeg, amiért megválna a tulajdonos a CFR-től, hiszen ez annak tudatában is változhat, hogy sikerül-e kvalifikálnia a csapatnak az Európa Liga-csoportkörbe.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz