Loki: "Komolytalan lenne kommentálni"; ZTE: "Az eszékiek a párharc esélyesei" - így értékelték az EKL-sorsolást

A Kecskemét, a ZTE és a Debrecen is ellenfelet kapott a Konferencia Liga selejtezőjében. Utóbbi két csapat képviselője nyilatkozott a sorsolást követően.
Csakfoci.hu 2023. június 21., szerda 16:35
A Kecskemét, a ZTE és a Debrecen is ellenfelet kapott a Konferencia Liga selejtezőjében. Utóbbi két csapat képviselője nyilatkozott a sorsolást követően.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 21., szerda 16:35

A DVSC vezetőedzőjét, Srdjan Blagojevic szerint jelenleg nem sokat tudnak a lehetséges ellenfelekről. A Loki az Alashkert (örmény)-Arsenal Tivat (montenegrói) párharc győztesével találkozik majd.

- A sorsolás előtt nem kívántam különösebben senkit, ám függetlenül az ellenféltől, mindenképp a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha versenyképesek akarunk lenni Európában. Tavaly végig ezért küzdöttünk, és most, hogy itt vagyunk, szeretnénk megmutatni, van helyünk a nemzetközi mezőnyben. Jelenleg nem sokat tudunk a lehetséges ellenfelünkről, és komolytalan lenne kommentálni, hogy szerencsénk volt-e vagy sem. Tartózkodni fogunk ettől, és mint mindig, most is a munkára koncentrálunk. Mind a két csapatot tiszteljük, de különösen tiszteljük magunkat, és hiszünk az erőnkben és a munkánkban - zárta szavait a Loki mestere a dvsc.hu-nak.

A ZTE az Eszékkel találkozik a Konferencia Liga második selejtezőkörében.

- A reggel folyamán már megtudtuk, hogy melyik az az öt együttes, akikkel találkozhatunk a második selejtező körben. Ilyenkor számolgat az ember és láttuk, hogy a Bodo Glimt, valamint a Lech Poznan lehet papíron a legerősebb ellenfél, ám őket szorosan követte az eszéki csapat. Jó a kapcsolat a két klub között, jó pár korábbi és jelenlegi eszéki játékos megfordult már Zalaegerszegen. A keretérték és a nemzetközi tapasztalat miatt nyilván az eszékiek a párharc esélyesei, de az utóbbi években többször is játszottunk velük felkészülési találkozókat és mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, úgyhogy abban bízunk, hogy meg tudjuk lepni őket. Előnyünkre válhat, hogy idegenben kezdjük a párharcot - nyilatkozta Sallói István sportigazgató a ztefc.hu-nak.

Olvastad már?
EKL-selejtezők: A magyarok elkerülték a nagycsapatokat a sorsoláson
A Kecskemét Lettországba vagy Izlandra, a DVSC Örményországba vagy Montenegróba, míg a ZTE Horvátországba utazhat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz