Fotó: fradi.hu

Lisztesről áradoznak Németországban: "Az európai foci csiszolatlan gyémántja" - meglepődtek a Fradi-támadó játékától

Németországban dicsérték ifjabb Lisztes Krisztiánt, aki nyáron fog csatlakozni a Frankfurthoz.
Nyikes Zoltán 2024. január 9., kedd 11:56
Fotó: fradi.hu
Németországban dicsérték ifjabb Lisztes Krisztiánt, aki nyáron fog csatlakozni a Frankfurthoz.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. január 9., kedd 11:56

Mint ismert, idén nyáron csatlakozik a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurthoz a Ferencváros fiatal támadója, ifjabb Lisztes Krisztián, akiért 4,5 millió eurót fizetett a német együttes, de a Fradi elnöke, Kubatov Gábor korábban már azt is elárulta, hogy ez az összeg akár a 10.8 millió eurót is elérheti, ha minden opció teljesül. A fussball.news portál emlékeztet, hogy a Frankfurt többek között a Borussia Dortmundot és a Manchester Cityt előzte meg a csatárért folytatott versenyfutásban.

A portálnak Marijo Knez, a CAA Base tanácsadó ügynökség Németországért felelős vezetője lelkendezett Lisztesről.

– Lisztes Krisztián az európai labdarúgás csiszolatlan gyémántja. Szüksége lesz egy kis időre, hogy megszokja a Bundesliga ritmusát és intenzitását. Egy kis türelemmel azonban nagyon fontos játékosa lehet az Eintrachtnak és sokat fejlődhet – mondta Knez, aki szintén segítette a transzfer létrejöttét.

A cikk írója megjegyzi, hogy a néhány meccs megtekintéséből gyűjthető benyomások valóban ígéretesek, a statisztikákra pillantva pedig kiderül, hogy gólveszélyt és rugalmasságot hoz majd az Eintrachthoz a magyar U21-es válogatott játékos.

– Meglepő, ahogy Lisztes pályára lép: nyugodtan, félelem nélkül és fékezhetetlen akarattal! A támadó felelősséget akar vállalni, és a mélyebb visszalépések sem tántorítják el azonnal. Lisztes a gyorsaságot és a mozgékonyságot ötvözi, és édesapja technikai képességeit is örökölte – olvasható róla a cikkben.

Kiemelik még, hogy természetesen még dolgoznia kell olyan dolgokon, mint a ritmus, a fizikalitás és az intenzitás, illetve alkalmazkodnia kell majd a német futballhoz. Mindent egybevetve azonban úgy látják, hogy Markus Krösche, az Eintracht sportigazgatója egy rendkívül érdekes tehetséget szerzett meg korán.

Olvastad már?
NB I: Bajnokságon belül válthat a Diósgyőr magyar támadója - korábbi sikerei színhelyére térhet vissza
A Csakfoci úgy tudja, hogy a KTE megegyezhetett a Diósgyőrrel Lukács Dániel visszatéréséről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz