Aláírt a magyarok U21-es csapatkapitánya külföldi klubjához - hivatalos

Az Atalanta kölcsönadta Kecskés Ákost a lengyel élvonalbeli csapatnak, amelynek opciója lesz a megvásárlására.
Budai László 2017. július 13., csütörtök 16:20
Az Atalanta kölcsönadta Kecskés Ákost a lengyel élvonalbeli csapatnak, amelynek opciója lesz a megvásárlására.
Szerző: Budai László 2017. július 13., csütörtök 16:20

Amint azt a csakfoci.hu előre jelezte, most hivatalossá vált: Kecskés Ákos kölcsönben a lengyel élvonalbeli Termalica együtteséhez szerződött - jelentette be a klub.

A labdarúgót több csapat is meg akarta szerezni, és az Atalanta, valamint a Termalica közötti tárgyalások is hosszúra nyúltak. A legutóbb az olasz élvonal negyedik helyén végzett együttes mindenképp be akarta biztosítani, hogy Kecskés később visszatérhessen a klubhoz, a lengyelek pedig ahhoz ragaszkodtak, hogy hosszabb távra is megszerezhessék az U21-es válogatott csapatkapitányát.

A lengyelek komoly erőket mozgósítottak, hogy leigazolhassák Kecskést, és végül sikerrel is jártak.

A magyar védőt ezen a nyáron kölcsönben szerezték meg a következő szezonra, de jövő nyáron megvehetik a játékost, akivel hároméves szerződést köthetnek.

Kecskés tavaly alapembere volt az Újpestnek, amelyet szintén kölcsönben erősített: a 190 centiméteres védő 31 mérkőzésen szerepelt, és meghatározó embere volt a lila-fehérek védelmének.

A CMG kérdésünkre szintén megerősítette a hírt. Kövesdi Viktor, az ügynökség társtulajdonosa elmondta, hogy több hétre volt szükség, hogy létrejöhessen ez a szerződés, de érdemes volt sok munkát fektetni ebbe.

- Ákos erre a kihívásra vágyott és ebben mi is támogattuk természetesen. A válogatottság szempontjából is fontos volt neki, hogy komoly helyre kerüljön és ezt mi sem hagyhattuk figyelmen kívül. Profi klubba, színvonalas bajnokságba igazolt, ahol tovább fejlődhet. Ráadásul az edzőjét is jól ismerjük, Mariusz Rumak nagyon jó szakember, akinél sokat tanulhat.

A Lengyelországba szerződött Kecskés Ákossal hamarosan interjút is olvashatnak a csakfoci.hu-n.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz