László Csaba az 1-6-ról: Ez volt karrierem legnagyobb pofonja, de velünk senki nem viccelődhet

László Csaba továbbra sem nyugodott meg teljesen azok után, hogy csapata 6-1-es vereséget szenvedett a skót másodosztályban. Azt már megírtuk, hogyan akadt ki a magyar tréner az összecsapást követően, de most – néhány nappal a történtek után – ismét éles nyilatkozatot tett.
Privacsek András 2018. január 10., szerda 21:06
László Csaba továbbra sem nyugodott meg teljesen azok után, hogy csapata 6-1-es vereséget szenvedett a skót másodosztályban. Azt már megírtuk, hogyan akadt ki a magyar tréner az összecsapást követően, de most – néhány nappal a történtek után – ismét éles nyilatkozatot tett.
Szerző: Privacsek András 2018. január 10., szerda 21:06

- Ha holnap a Celtic Parkba mennék, akár ugyanezekkel a játékosokkal is, nem kapnék ki 6-1-re. Ez 100 százalék – idézte az STV News a trénert. - A következő kérdés ilyenkor, hogy a Falkirk ellen akkor miért kaptunk ki ennyire? Jogos kérdés, főleg úgy, hogy 1-0-ra vezettünk is. Általában ha azt látja valaki, hogy a csapatom 1-0-ra vezet, akkor a legtöbbször megnyerem a meccset 1-0-ra vagy 2-1-re. Ez most egy új tapasztalat volt.

Ha tudtam volna, hogy ebbe az irányba megyünk, az összes játékosomat hátravezényelem a 16-osig, hogy védekezzünk. De ez nem a Dundee United, én nem akarok 1-0-s vezetésnél a Falkirk ellen védekezni. Elnézést a Falkirk csapatától, mert fantasztikusan játszott, másfelől azonban nem hinném, hogy a szurkolóink azt akarják látni, hogy 70 perc után arra rúgjuk a labdát, amerre állunk, csak hogy védjük az eredményt. Mi a Dundee United vagyunk, és senkinek sem engedem, hogy viccelődjön a Dundee-val.

László arról is beszélt, hogy ekkora vereséget még nem élt át.

- Ez volt a legnagyobb pofon edzői karrierem során. Még játékosként sem kaptam ki ennyire. Kívülről ilyenkor azt látod, hogy hasznavehetetlen vagy. Próbálkozol és próbálkozol, de egyszerűen nem működik. Harcos vagyok, és meg akarom mutatni a játékosoknak, hogy fel tudunk állni. Elkövették a hibát, de továbbra is itt vannak, hogy megoldják a kihívást.

A magyar edző ezzel együtt bízik abban, hogy így is sikerül kiharcolni a feljutást. A Dundee jelenleg második, hat ponttal van lemaradva a listavezető St. Mirrentől.

- Miért ne lenne esélyünk? Van még 16 forduló, mi egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, és majd otthon fogadjuk a St. Mirrent. Szóval mi a probléma? – reagált a kérdésre a tréner.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz