Közel a váltás az Újpest angol szövetségesénél - már Duchatelet embere is új tulajdonosért kiált

A Duchatelet-birodalom tervezett fellegvára úgy fest, örök álom marad csupán: egy ausztrál befektetőcsoport már akár januárban átveheti a Charlton irányítását.
Csakfoci Admin 2018. december 21., péntek 11:20
A Duchatelet-birodalom tervezett fellegvára úgy fest, örök álom marad csupán: egy ausztrál befektetőcsoport már akár januárban átveheti a Charlton irányítását.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 21., péntek 11:20

A Duchatelet-család a 2010-es években egy futballklub-birodalom kiépítését tűzte ki célul, melynek egyik első lépése az Újpest FC 2011-es felvásárlása volt.

Jelen pillanatban a magyar klub mellett a belga első osztályú St. Truiden, a spanyol másodosztályú Alcorcon, a német harmadosztályú Carl-Zeiss Jena, és az angol harmadosztályú Charlton képezik a família tulajdonát, utóbbinak pedig kiemelt szerepet szántak: londoni klub lett volna a hálózat központja.

A Charlton fejlődése azonban nem úgy alakult, ahogy azt az újpesti klubelnök édesapja, Roland Duchatelet megálmodta: üzleti ügyek miatt immáron 4 éve nem jár klubja mérkőzéseire, mindemellett a kitűzött sportszakmai, illetve anyagi célokat sem tudták elérni.

Olvastad már?
Duchatelet: "Nincs túl sok időm a többi klubunknál sem" - megtörte a csendet a belga üzletember
Nemrég adott hosszabb interjút Jim White-nak és a brit TalkSportnak Roderick Duchatelet belga üzletember, az Újpestet tulajdonló Roderick Duchatelet édesapja, aki főként az angol Charlton szurkolóival mára véglegesen és visszavonhatatlanul megromló viszonyáról beszélt.
Elolvasom

Az angol klub ezért évek óta eladásra vár, a standard.co.uk értesülései szerint pedig nem is várat már magára sokat a tulajdonoscsere, ugyanis egy ausztrál befektetőcsoport hajlandó a Roland Duchatelet által megkövetelt 35 millió fontos vételár magasságában fizetni.

Az oldal ugyanakkor hozzáteszi, a tárgyalások már bő egy éve húzódnak, és már hónapokkal ezelőtt is úgy tudták a dolgozók, hogy bármelyik pillanatban megköttethet az üzlet. Mindez azonban nem rettenti el Lee Bowyer vezetőedzőt, aki nyíltan beszélt a leköszönőfélben lévő tulajdonos ellen.

Két-három hete már pozitívumokat hallok, és azt, hogy a tulajdonosváltás bármikor bekövetkezhet, akár a januári átigazolási időszak alatt is. Remélem, hogy minél előbb megtörténik. Hallottam már róla párszor, de nem történt semmi változás. Remélem, ezúttal már fog. A tulajdonos is szeretné, én is szeretném.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz