Fotó: liverpoolfc.com

Klopp: "Az Anfield a maga szenvedélyes erejében az egyik legjobb dolog, amit a futballban tapasztaltam" - a Liverpool-ManCity csúcsrangadóról is beszélt

Jürgen Klopp a Pep Guardiola iránti tiszteletéről, és a Liverpool-Manchester City Premier League-bajnokiról is nyilatkozott.
Csakfoci.hu 2024. március 10., vasárnap 11:25
Fotó: liverpoolfc.com
Jürgen Klopp a Pep Guardiola iránti tiszteletéről, és a Liverpool-Manchester City Premier League-bajnokiról is nyilatkozott.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 10., vasárnap 11:25

Vasárnap délután 16.45-től Liverpool-Manchester City csúcsrangadót rendeznek az angol első osztály 28. fordulójában. Az összecsapásnak döntő szerepe lehet a bajnoki cím szempontjából is, ugyanis a Premier League tabelláját jelenleg - egy meccsel többet játszva - a 64 pontos Arsenal vezeti a 63 pontos Pool és a 62 pontos City előtt. Az Anfielden rendezett párharcról a Vörösök német szakvezetője, Jürgen Klopp mondta el véleményét a liverpoolfc.com-nak.

A csúcsrangadóról

- Eléggé el kellene távolodnom a valóságtól, hogy ne tudjam, egy ilyen mérkőzés mit jelent a külvilág számára. Nyilvánvaló, hogy nagy meccsről beszélünk. Ugyanakkor számunkra ez egyszerűen a következő találkozó, ezért logikus, hogy úgy állunk hozzá, mint korábban az összes többihez, mert ez a hozzáállás eddig nem vitt félre minket.

Pep Guardioláról

- Ennek (a helyes hozzáállásnak -a szerk.) az egyik kiindulópontja az ellenfél tisztelete, ami nem túl nehéz, ha az ellenfél a Manchester City, amely hihetetlenül sikeres volt Pep Guardiola irányításával, akit nem tudnék jobban tisztelni. Már most a futball legendája, pedig még sok-sok év áll előtte. Sokszor beszéltem már a Pep iránti csodálatomról.

Megértem, hogy ezt nem mindig könnyű megérteni azok számára, akik csak rivalizálást akarnak látni, de én csak arról tudok beszélni, amit látok. Pep esetében képes vagyok félretenni azt a tényt, hogy ellentétes oldalon állunk, és felismerem, mennyit tett a Cityért, és a futball egészéért.

- A jó hír az, hogy mindeddig tudtunk tiszteletet tanúsítani, ugyanakkor versenyképesek lenni. Magától értetődik, hogy ma ő is nyerni akar majd, de amikor elhangzik a végső hármas sípszó, remélem, ismét kezet rázunk, és továbblépünk, bármi legyen is az eredmény - fogalmazott a német tréner, aki szerint a Pool felkészült a kihívásra.

Az elmúlt hetekről

- Noha az elmúlt hetek több okból sem voltak könnyűek, nagyon jó eredményeket értünk el, így bízhatunk, és kell is bíznunk magunkban. Ezeknek a megjegyzéseknek a határideje a prágai találkozó előtt lejárt, de a meccset megelőzően rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, mert 11 nap alatt négy mérkőzést kellett lejátszanunk. De megtaláltuk a módját, hogy mindegyiket megnyerjük, annak ellenére, hogy mennyi problémánk volt. Szuper különleges, ahogy a fiúk megküzdöttek ezekkel a kihívásokkal. Már majdnem kilenc éve vagyok ebben az országban, de még mindig nem találom a szavakat angolul, hogy leírjam, milyen lenyűgöző volt a csapat. Azt mondhatom, hogy hihetetlen erőfeszítésre volt szükség, mert ennek az időszaknak az elején nem gondoltam volna, hogy olyan helyzettel, mint ami nekünk volt, meg lehet nyerni mind a négy meccset. Tovább kell ugyanakkor lépnünk. Nincs olyan pillanat, amikor hátradőlhetünk, és élvezhetjük, amit csináltunk. Meg kell keresnünk a következő kihívást, és bele kell vetnünk magunkat, mert ha ezt nem tesszük meg, a következő kihívás talál meg minket. A jó hír az, hogy a mai naptól kezdve rengeteg lehetőség áll előttünk.

Az Anfieldről

- Végül annyiszor beszéltem már ebben a szezonban arról a különbségről, amit a szurkolóink ​​tehetnek és tesznek is. Nem vagyok benne biztos, hogy szükséges-e ezt ma elmondanom, mert elég jól ismerem a rajongóinkat ahhoz, hogy rájöjjek, ők mindenkinél jobban átérzik a helyzetet. Átérezték a Nottingham Forest otthonában a múlt hétvégén, a Luton ellen az utolsó hazai bajnoki meccsünkön és a Carabao-kupa döntőjében a Wembleyben. Nem kell túl sok fantázia ahhoz, hogy tudjuk, lesznek pillanatok, amikor ma újra szükség lesz erre.

Az Anfield a maga zajos, szenvedélyes erejében az egyik legjobb dolog, amit valaha is tapasztaltam a futballban. Nem lenne rossz, ha ma ismét ilyen lenne.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz