Klopp a Szoboszlai-szupergránátról áradozott: "Nem kell mondanom neki, hogy lőjön, ő jobban tudja, mint én"

Jürgen Klopp menedzser "agyondicsérte" Szoboszlai Dominikot, miután a magyar középpályás - ahogy a német tréner fogalmazott - "gránátjával" -  fordított a Liverpool a Leicester elleni Ligakupa-találkozón.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 28., csütörtök 13:30
Jürgen Klopp menedzser "agyondicsérte" Szoboszlai Dominikot, miután a magyar középpályás - ahogy a német tréner fogalmazott - "gránátjával" -  fordított a Liverpool a Leicester elleni Ligakupa-találkozón.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 28., csütörtök 13:30

Szoboszlai Dominiknak mindössze öt perc kellett ahhoz, hogy az Anfielden, a kispadról beszállva előnyhöz juttassa csapatát egy szenzációs távoli lövéssel. Mint ismeretes, a Pool végül 3-1-re győzött és a negyedk körbe jutott szerdán.

A magyar játékosnak ez volt a második hivatalos gólja a legendás klub színeiben, a Vörösök menedzserét, Jürgen Kloppot pedig megkérdezték, hogy bátorítja-e a 8-as számú játékosát, hogy ezekből a helyzetekből lőjön.

Nem kell mondanom neki, hogy lőjön, ő jobban tudja, mint én, hogy elég jó képességei vannak

- mondta a német tréner a meccs után a riportereknek. - A következő lövése, ami kissé túl erős volt, egy másik hasonló gránát volt.  A Premier League-meccseken mindenki megpróbálja blokkolni őt, ezért nem jött még több ilyen gól tőle. De ha átjut a labda a védőkön, akkor jó eséllyel be is kerül a kapuba. Ez egy szuper gól volt! A helyzetfelismerés, Vataru (Endo Vataru, a Pool japán középpályása - a szerk.) passza, majd nem volt olyan középpályás vagy védő, aki aztán fel tudta volna tartani. Ezért olyan fontos, hogy a labdaszerzés után megpróbáljuk az első passzt előrefelé játszani, vagy hogy legalábbis legyen egy előre irányuló elképzelésünk. Ez itt most sokat segített.

Mint a Mirror c. lap írja, kevés újonnan érkezett játékos illeszkedett be olyan gyorsan, mint a korábbi lipcsei középpályás, és Klopp "az első perctől kezdve szerelmes volt belé", miután csatlakozott a csapathoz.

- Olyan régen volt már, hogy csatlakozott hozzánk, hogy el is felejtettem, mit gondoltam, amikor jött - folytatta a szakember.

De az első edzés első percétől kezdve eléggé lenyűgöző volt, ahogyan teljesített.  Ő egy csúcs srác, tényleg, egy csúcs fickó. A legkönnyebb volt a beépítése a csapatba, öltözői szempontból. Nagyon magabiztos fiú, ez is sokat segít.  Ráadásul egy szuper keményen dolgozó ember, ez is látható. Ma bejött, volt két nagyon nehéz helyzete, volt két labdavesztése, aztán attól a pillanattól kezdve már uralta a játékot. Nagyon élvezi, hogy itt van és nyilván az emberek is értékelik. Ez egy remek helyzet, úgyhogy jó sokáig tartson!

- tette hozzá Klopp.

Olvastad már?
Szoboszlai a világraszóló bombagóljáról: "Hogy ez volt-e a legszebb? Nagyon különleges volt, az biztos"
A Liverpool magyar középpályása szerint élete egyik legszebb gólja volt a Leicester City elleni bombája, de számára még fontosabb csapata győzelme.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz