Kiderült: Az UEFA leült tárgyalni az oroszokkal

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselői három órán keresztül tárgyaltak az orosz szövetség (RFSZ) küldöttségével Nyonban.
Csakfoci.hu 2023. január 24., kedd 19:40
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselői három órán keresztül tárgyaltak az orosz szövetség (RFSZ) küldöttségével Nyonban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 24., kedd 19:40

Az RFSZ és az UEFA először tárgyalt egymással azóta, hogy december 31-én az oroszok elálltak attól a tervüktől, hogy távoznak az európai szövetségből, és kérvényezik felvételüket az ázsiai konföderációba. Az UEFA-központban rendezett megbeszélést követően ugyanakkor nem derült ki, milyen eredményre jutottak a felek, miután az orosz delegációt vezető Alekszandr Alajev RFSZ-alelnök nem válaszolt az újságírók kérdéseire, az UEFA pedig nem nyilatkozott.

A Sky News azonban úgy tudja, hogy érvényben marad az oroszok kizárása az UEFA sorozataiból, a megbeszéléseket pedig februárban folytatják. A kizárást csak az UEFA végrehajtó bizottsága oldhatná fel, amely szerdán ülésezik, de a hivatalos napirenden nem szerepel az oroszok ügye.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA tavaly február 28-án - négy nappal Oroszország ukrajnai inváziója után - felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről, és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában sem. A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tadzsik és az üzbég válogatott, vagyis csupa volt szovjet tagköztársaság ellen játszott. (MTI)

Olvastad már?
12 ország, 50 csapat: Mégis elindulhat az Európai Szuperliga a Real és a Barcelona tervei szerint - sajtóhír
A L'Équipe c. francia napilap mai beszámolója szerint az Európai Szuperliga-projekten dolgozó két spanyolországi óriásklub - a Real Madrid és a Barcelona - a színfalak mögött továbbra is azon dolgozik, hogy keresztülvigye az európai klubfutball radikális reformját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz