Kassaiék elismerték: A bajnoki címet is eldönthette a hatalmas bírói hiba - videón az eset

A bajnoki döntővel felérő mérkőzésen gól helyett a második oldalon kellett volna 11-est ítélni - ismerte el a szövetség.
Dudás Gábor 2024. május 9., csütörtök 15:29
A bajnoki döntővel felérő mérkőzésen gól helyett a második oldalon kellett volna 11-est ítélni - ismerte el a szövetség.
Szerző: Dudás Gábor 2024. május 9., csütörtök 15:29

Egy játékvezető téves döntése jelentős hatással volt arra a mérkőzésre, amely potenciálisan eldönthette a bajnoki címet is.

Az osztrák szövetség (ÖFB), illetve a Kassai Viktor által vezetett játékvezetői testülete megerősítette, hogy a román származású, de osztrák Christian-Petru Ciochirca hibázott a Rapid Wien múlt vasárnapi, Red Bull Salzburg elleni 2-0-s hazai győzelmének 73. percében, amikor a bécsiek mindent eldöntő gólját megelőzően 11-est kellett volna ítélni a Salzburg javára. Az erről szóló felvételt is közzétették:

A Rapid védője, Nikolas Sattlberger a büntetőterületen belül buktatta a Salzburg támadóját, Karim Konatét, a bíró sípja azonban néma maradt, a hazaiak pedig megszerezték a labdát, és az ellentámadásból, Guido Burgstaller révén gólt szereztek. Sattlberger belépőjénél "büntetővel kellett volna ítélni", mert a Rapid játékosa a labda helyett Konate bokáját találta el - közölték hivatalosan az ÖFB-től.

A videóbíró-asszisztens azt javasolta, hogy Ciochirca vizsgálja felül a jelenetet, amit a játékvezető meg is tett, de elsősorban az ellentámadásnál történt párharcot nézte meg, amely a gólt megelőzte (a gólpasszos Fally Mayulu és Mads Bidstrupd különcsatáját), mintsem a Rapid büntetőterületén belül történteket, így végül érvényesnek látta a találatot .

"A hangsúlyt azonban az elmaradt büntetővel járó akcióra kellett volna helyeznie" - szólt a jelentés.

A 2-0-s vereség miatt a Salzburg a hátralévő két mérkőzés előtt négy ponttal van lemaradva a Sturm Graz mögött, és vasárnap akár meg is foszthatják a már zsinórban tíz éve elfoglalt trónjától. Az egyébként 32 bajnoki címével rekorder Rapid pedig 2008 után először lehet arnyérmes Ausztriában.

Olvastad már?
A Fradinál is dolgozott és figyelt az ETO új edzője: "Nem vagyok Harry Potter, de mindent megteszünk az NB I-ért" - interjú
Egyelőre öt meccsre érkezett, ebből kettőt már behúzott, ha még hármat megnyer az ETO-val, feljut a győriekkel. Az első napján lógó fejű játékosokat talált az öltözőben, de ma már újra elhiszik, hogy NB I-esek lehetnek. Egy éjszaka alatt eldöntötte, hogy elvállalja a megbízatást, és elhagyja a DAC-ot. Az összeállításnál olykor a megérzéseire hallgat, ami eddig bejött neki. Korábban dolgozott a Fradinál, ahol Rebrovtól és Csercseszovtól is ellesett pár értékes praktikát. Interjú Borbély Balázzsal, az ETO vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz