Kapuskáosz és totális átalakulás Lipcsében: Gulácsi sérülése még a Bayernre is kihathat - egy magyar válogatott érinthetetlen lesz a nyáron

Ha Lipcsében úgy látják, hogy Gulácsi Péter nem épül fel a következő szezon elejére, akkor szóba kerülhet a bayernes Alesander Nübel megszerzése. A magyar kapus mellett több "régi motoros" sorsa is bizonytalan, emiatt Willi Orbánt szinte biztos, hogy nem engedik el a nyáron.
Budai László 2023. február 1., szerda 10:18
Ha Lipcsében úgy látják, hogy Gulácsi Péter nem épül fel a következő szezon elejére, akkor szóba kerülhet a bayernes Alesander Nübel megszerzése. A magyar kapus mellett több "régi motoros" sorsa is bizonytalan, emiatt Willi Orbánt szinte biztos, hogy nem engedik el a nyáron.
Szerző: Budai László 2023. február 1., szerda 10:18

Az égető kapuskérdés

Komoly átalakulás várhat az RB Leipzigre a következő időszakban, és ennek egyik legkényesebb része a kapuskérdés lesz - írja cikkében a Sport Bild. Sérüléséig a klub első számú kapusa egyértelműen Gulácsi Péter volt, a magyar válogatott játékosnak azonban ősszel elszakadt a keresztszalagja, ráadásul nemrégiben egy bakteriális fertőzés miatt újra műteni kellett.

A Sport Bild szerint a Lipcsénél úgy gondolkodnak, hogy ha Gulácsi a nyárra újra teljesen egészséges lesz, akkor ő marad a csapatkapitány és az első számú kapus. Bár a magyar futballista rehabilitációja a hírek szerint jól halad, azt senki nem garantálhatja biztosra, hogy a következő szezon első meccsére bevethető lesz, ezért a Leipzignek már a következő hetekben tárgyalniuk kell a kapuskérdésről. Bár Marco Rose nemrég dicsérte a cserekapus Janis Blaswichot és Ørjan Nylandot, a szándék az, hogy Gulácsi mellé legalább még egy erős kapust hozzanak.

Az első lehetőség Maarten Vandevoort lehet, aki 2024-ben tízmillió euróért érkezik a Genkből, de egy záradék lehetővé teszi, hogy már a nyáron Lipcsébe költözzön. Az ugyanakkor kétséges, hogy Vandevoortot rögtön bedobnák-e a mély vízbe a lipcseiek. Emiatt elképzelhető, hogy ha további bonyodalmak adódnak Gulácsi kapcsán, a Leipzignél teljesen újragondolják a kapuskérdést. 

A Sport Bild úgy tudja, hogy a Bayern München játékosaként kölcsönben a Monacónál védő Alexander Nübel szerződtetése is felmerülhet. A bajoroknál 2025-ig szóló szerződése van, de a most igazolt Yann Sommer, valamint az addigra várhatóan felépülő Manuel Neuer mellett egyáltalán nem lenne biztosított a helye a kezdőcsapatban, márpedig Nübel mielőbb a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában akar védeni. Ezért a számára is jó opció lehet egy esetleges Leipzigbe igazolás.

A többi poszton is sok a kérdőjel

Gulácsi mellett is sok más közönségkedvenc játékos sorsa kérdéses a Lipcsénél, ahol több poszton is sok a kérdőjel a jövőt illetően.

Yussuf Poulsen személyében könnyen lehet, hogy távozik a leghosszabb ideje a klubnál játszó labdarúgó. A támadó 2013 óta szerepel Lipcsében, de minden bizonnyal André Silva és Benjamin Sesko mögött lesz a sorban, így bár a klubnál marasztalnák, neki kell döntenie, hogy így is marad-e.

Ugyanez vonatkozik Lukas Klostermannra is, aki az utóbbi időben Mo Simakan és Benjamin Henrichs mögött a harmadik számú jobbhátvéd volt. Klostermann szerződése csak 2024-ig szól, így kérdéses, hogy hosszabbítanak vele vagy inkább eladják. Klostermann ügynöke már keresi a lehetőségeket, nemrég a Dortmund és az AS Roma is érdeklődött.

Emellett nem valószínű, hogy meghosszabbítják Kevin Kampl szerződését sem, aki jelenleg lényegesen kevesebbet játszik, mint Laimer, Xaver Schlager vagy Amadou Haidara.

Mivel a klubnál nem akarják, hogy egyszerre túl sok “régi motoros” essen ki a kezdőből vagy távozzon az egyesülettől, ezért a Sport Bild szerint Marcel Halstenberg, Willi Orbán és Emil Forsberg biztosan marad a következő idényre, ők “érinthetetlenek” lesznek. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz